Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kontroverzan video

VIDEO Američki Hrvat u središtu velikog skandala: "Pulišiću, ovo je nova razina očaja..."

Kontroverzan potez američkog Hrvata koji nastupa za londonski Chelsea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Christian Mate Pulišić, američki Hrvat koji trenutačno nastupa za londonski Chelsea, dospio je u središte javnosti zbog videozapisa koji je ovih dana osvanuo na društvenim mrežama. 

U kontroverznom videozapisu može se vidjeti kako 22-godišnji Pulišić sjedi na brodu i tehnicira s nogometnom loptom, dok jedan čovjek pridržava ogromnu ribu na udici.

U jednom trenutku Pulišić gubi kontrolu nad loptom i pada u vodu, ravno na ribu koja se bezuspješno pokušava osloboditi udice i pobjeći, dok se on brzo pridiže i vraća na brod uz široki osmijeh.

gol expired VIDEO Zaprosio je uz ovacije cijelog stadiona: U glavnoj ulozi nogometaš i jedna Hrvatica divider

Pulišićev potez izazvao je salve kritike na njegov račun, a najdalje je otišla udruga Blue Planet Society, koja se bori protiv pretjeranog iskorištavanja oceana. Ta je udruga na Twitteru objavila sljedeću poruku:

"Zlostavljanje ugrožene ribe za video na društvenim mrežama nova je razina očaja", objavili su.

Inače, riba koja se može vidjeti u videozapisu jest itajara, velika morska riba koja se nalazi u plitkim tropskim vodama među koraljnim i umjetnim grebenima na dubini od pet do deset metara.

Budući da se brijeste u velikim skupinama, prije trideset godina na snagu je stupila zabrana pretjeranog izlova itajare na prostoru SAD-a i Kariba.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider