Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naše gore list

Djed mu je s jednog hrvatskog otoka, a po njemu je i dobio srednje ime: Priča o mladiću koji je načeo Real

Prije negoli se veliki pljusak spustio nad Realov pomoćni stadion Alfredo Di Stefano, Pulišić je postigao jedan od najvažnijih pogodaka u svojoj karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dominaciju Chelseaja u uvodnoj fazi prve polufinalne utakmice Lige prvaka okrunio je Christian Pulišić.

U 14. minuti Pulišić je prihvatio jednu dugu loptu, potom se poigrao s obranom Real Madrida, zavaljao i vratara Thibauta Courtoisa te poentirao za vodstvo londonskog sastava.

Prije negoli se veliki pljusak spustio nad Realov pomoćni stadion Alfredo Di Stefano, Pulišić je postigao jedan od najvažnijih pogodaka u svojoj karijeri.

Za one koji ne znaju, Pulišićevo pravo ime je Christian Mate Pulišić, a to srednje ime dobio je po svom djedu Mati, koji je rođen na otoku Olibu u zadarskom arhipelagu.

Christian se rodio 18. rujna 1998. u mjestu Hershey u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. Uzeo je hrvatsko državljanstvo u dobi od 17 godina, kad je njegov talent zapazila Borussia Dortmund. Tada mu je dobro došla činjenica da je Hrvatska bila u Europskoj uniji, pa nije morao tražiti posebnu dozvolu za rad, koja je u Njemačkoj nužna za sve državljane izvan EU-a.

Izabrao je nastupati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država za koju je već odigrao 36 utakmica i postigao 15 zgoditaka.

U Borussiji se zadržao četiri godine prije nego što je u siječnju 2019. Chelsea iskrcao odštetu od 58 milijuna eura i potpisao s njim višegodišnji ugovor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider