Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova akcija

Braći Mamić i Vrbanoviću prijeti izbacivanje iz Dinama: Traže isključenje ili idu na sud

Udruga "Dinamo, to smo mi" poduzela je novu akciju.

Juraj Čošić (Foto: Dinamo, to smo mi) (Foto: Dinamo, to smo mi)

Nastavlja se borba oko Dinama. Udruga "Dinamo, to smo mi'', koja pokušava zaustaviti privatizaciju kluba, poduzela je novu akciju.

Članovi udruge predali su izvršnom odboru kluba zahtjev za isključenje Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića iz klupskog članstva. Traže da se protiv njih, na osnovu Statuta GNK Dinama, pokrene isključivanje iz članstva.

"Predali smo ovaj zahtjev jer Izvršni odbor, Nadzorni odbor i Skupština Dinama ne štite interese kluba, pa onda moramo mi. U statutu sve jasno piše i očekujemo da se u Dinamu pozitivno očituju na ovaj zahtjev u roku od 30 dana. Ukoliko to ne naprave, spremni smo ići dalje na sud kako bi se ovo provelo”, kazao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge ''Dinamo to smo mi'', te najavio kako je idući korak vezan uz suđenje u Osijeku.

U priopćenju udruge stoji da su zahtjev uputili temeljem članka koji navodi razlog za isključenje iz članstva ''osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci.“

''Tražit ćemo nadoknadu za obeštećenje kluba, ali o tome ćete sve doznati na vrijeme. Mi želimo zaštiti interes Dinama'', dodao je.

Dotaknuo se i sjednice Gradske Skupštine Grada Zagreba u srijedu u 9 sati na kojoj će se raspravljati o preoblikovanju Dinama.

''Očekujemo da se prijedlog o protivljenju Skupštine Grada Zagreba kao najvišeg predstavničkog tijela po pitanju privatizacije Dinama izglasa, pozivamo sve zastupnike da budu za, te pozivamo onda i ljude u klubu da nakon te odluke odustanu od tog postupka'', kazao je Čošić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider