Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loš početak

Hrvatska izgubila na otvaranju Europskog prvenstva u Bukureštu

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine porazom je otvorila Europsko prvenstvo kojem su domaćini Rumunjska i Gruzija, u Bukureštu su vršnjaci iz Ukrajine bili bolji s 2:0 (1:0).

Hrvatska - Ukrajina (Foto: Eduard Vinatoru/PIXSELL)

Ukrajina U21 po jedan je pogodak postigla u svakom poluvremenu. Oleksij Kaščuk nakon soloprodora u 19. minuti dao je pogodak za 1:0, a u 48. je Danilo Sikan bio strijelac za 2:0.

Od početka su mladi Ukrajinci zaigrali bolje. Iako bez svog najboljeg igrača Mudrika, zvijezde Chelseaja, ukrajinski nogometaši bili su okomiti i vrlo opasni. Takva igra donijela im je vodstvo u 19. minuti, a cijeli posao obavio je Oleksij Kaščuk. Ukrajinac je prvo prošao pokraj Kačavende, nisu ga mogli zaustaviti ni Pršir i Franjić te je potom precizno plasirao loptu u mrežu, uz vratnicu.

Nakon primljenog pogotka Hrvatska U21 zaigrala je bolje, ali i dalje su izabranici Dragana Skočića teško kreirali prave prilike, već su najveće prijetnje bile nakon prekida. Dva slobodna udarca imao je Marko Bulat, a posebno je opasan bio onaj u 34. minuti kada je dobro reagirao ukrajinski vratar Anatolij Trubin.

Do kraja poluvremena Hrvatska je imala veći posjed, u solidnim su situacijama bili Beljo i Frigan, no i dalje su na travnjaku ozbiljnije izgledali Ukrajinci, čiji su napadi bili konkretniji i ubojitiji.

U prvom napadu drugog poluvremena Ukrajina U21 povećala je vodstvo. Strijelac prvog pogotka Kaščuk je centrirao, a Danilo Sikan nadskočio je plahog Franjića i s lakoćom zabio za 2:0.

Najbolje šanse mladi su Hrvati imali nakon sat vremena igre. U 61. minuti pokušao je Beljo, a samo minutu kasnije Stojković, koji nije najbolje zahvatio loptu te je ona na kraju aterirala samo na gredu. U 67. minuti mogao je smanjiti Frigan, ali je iskosa pogodio vanjski dio mreže, kao i Beljo u 75. minuti.

Hrvatska U21 nastavila je napadati do kraja susreta, ali nije došla ni do počasnog pogotka na otvaranju Eura.

Kasnije tijekom srijede u skupini B igrat će domaćin Rumunjska i Španjolska, dok mladi Hrvati prvu sljedeću utakmicu igraju u subotu protiv Španjolske (20:45).

Odigrane su utakmice prvog kola u skupini A, Gruzija, koja ej bila domaćin, iznenadila je i pobijedila Portugal s 2:0, dok su Belgija i Nizozemska remizirali 0:0.

Hrvatska U21 igrala je u sastavu: Kotarski - Sigur, Franjić, Perković, Čolina (od 58. Stojković) - Bulat, Pršir (od 84. Hodža), Kačavenda (od 58. Šego) - Baturina - Beljo (od 84. Šimić), Frigan (od 73. Vidović).

Euro U21, skupina B (1. kolo):

Hrvatska - Ukrajina 0:2 (Kaščuk 19, Sikan 48)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider