Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova sumanuta odluka

U svijet ipak procurila snimka iz Sjeverne Koreje: Kim Jong Un nije uspio sve sakriti

Svjetska nogometna javnost i dalje priča o utakmici koja se za domaćina nije nitidogodila.

Galerija Kim Jong Un (Foto: AFP) Utakmica Sjeverne i Južne Koreje (Foto: AFP) Utakmica Sjeverne i Južne Koreje (Foto: AFP) +3 Utakmica Sjeverne i Južne Koreje (Foto: AFP)

Kontroverzni vođa Sjeverne Koreje Kim Jong Un došao je na još jednu briljantnu ideju. Veliki vođa nije se mogao nositi s kvalifikacijskom utakmicom između dviju Koreja pa je zabranio da itko sazna za nju u njegovoj zemlji.

Zabranio je TV prijenos i gledatelje, a sjevernokorejski mediji nisu izvještavali o kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na SP u Kataru 2022. godine, koja je na kraju završila rezultatom 0:0. No na njegovu žalost, na utakmicu je stigao sam predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, a s njime i brojni novinari, ambasadori stranih zemalja i ostali uzvanici.

Švedski je ambasador objavio kratku snimku naguravanja igrača, što je zasad jedina ili jedna od rijetkih snimki koja je izišla u svjetsku javnost s te utakmice.

''Nadao sam se punom stadionu za ovakav povijesni trenutak, ali ostao sam razočaran praznim tribinama'', rekao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, koji je u sklopu svoje azijske turneje stigao na prvi meč dviju Koreja u više od 30 godina.

''Iznenađeni smo i problemima s izravnim prijenosom te odnosom prema stranim novinarima.''

Kapetan i najveća zvijezda Južne Koreje Son Heung Min kaže kako je atmosfera na utakmici bila izrazito neprijateljska te se bojao moguće ozljede.

''Protivnici su bili grubi i često su nas vrijeđali neprimjerenim riječima. Bilo je teško misliti na igru, važno mi je bilo samo da se ne ozlijedim'', poručio je veznjak Tottenhama.

Nitko u gostujućoj reprezentaciji nije znao da će se utakmica igrati pred praznim stadionom te da neće biti prijenosa. Nikome takvo što nije bilo najavljeno niti znaju zašto su njihovi sjeverni sunarodnjaci tako odlučili.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider