Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogi se već pobunili

Velika europska liga vraća navijače unatoč tisućama zaraženih, Španjolci objavili kada bi trebali nastaviti

Tursko nogometno prvenstvo trebalo bi se nastaviti 12. lipnja bez gledatelja na stadionima, no predsjednik Turskog nogometnog saveza Nihat Ozdemir nada se kako bi se navijači mogli vratiti na tribine već u srpnju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Naš je glavni cilj završiti sezonu, inače će biti problema", rekao je Ozdemir za turske medije.

Najavio je kako će se utakmice na početku igrati bez gledatelja, a u srpnju možda i s navijačima.

"Planiramo za početak igrati bez navijača, ali ako sve bude OK, možda ćemo u srpnju odigrati utakmice s navijačima", dodao je.

Turska je bila jedna od posljednjih europskih država koja je zaustavila sportska natjecanja, a dio klubova smatra kako je sredina lipnja "pogrešan datum za povratak".

"Liga je suspendirana kad je bilo samo nekoliko slučajeva pozitivnih na koronavirus, a sada se žele nastaviti natjecanje s tisućama zaraženih. Ne mogu razumjeti zašto", kazao je trener Sivasspora Riza Calimbay.

Prije nekoliko dana iz Bešiktaša, u čijim redovima igra naš Domagoj Vida, objavljeno je kako je kod osam osoba otkriven COVID-19. Drugoligaš Erzurumspor objavio je u srijedu da je zabilježio 11 slučajeva novog koronavirusa, uključujući četvoricu igrača.

gol expired Reprezentacija pokušala preoteti Bjelicu bogatom ponudom, Fener imao odgovor: Turci otkrili koliko bi trebao zarađivati divider

U Turskoj je prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije zabilježeno oko 150.000 slučajeva koronavirusa, a više od 4.000 osoba je preminulo.

Do kraja turskog prvenstva ostalo je još osam kola, a na vrhu su Trabzonspor i Istanbul Basaksehir s po 53 boda, Galatasaray na trećem mjestu ima 50 bodova, dok je četvrti Sivasspor s 49 bodova.

S druge strane, predsjednik Španjolske nogometne lige Javier Tebas izjavio je kako će od ponedjeljka prvoligaški i drugoligaški klubovi smjeti trenirati u skupinama od po 10 igrača.

Dosad su samo klubovi iz regija koje su bile u fazi ublažavanja mjera borbe protiv koronavirusa smjeli trenirati u većim skupinama, a gradovi Madrid i Barcelona zasada još nisu bili u toj fazi.

"Vrlo je važno da sve momčadi mogu imati jednake uvjete i stoga smo zahvalni da je tome tako", kazao je Tebas.

Španjolci se nadaju kako će prvenstvo moći biti nastavljeno 12. lipnja.

gol expired Novi potres u Maksimiru: Predsjednik Dinama Mirko Barišić pred smjenom! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider