Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
predsjednik se ne boji

U Rijeci stežu remen, pitanje stadiona opet u zraku: Navijači žele povratak na Kantridu

U Rijeci stežu remen zbog kredita za novi stadion. Predsjednik tvrdi da se ne boji oko vraćanja dugova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pet nogometnih terena i kapacitet za više od osam tisuća gledatelja. Za raskošan, ali i privremen, dom nogometnog kluba Rijeka podignut je kredit od 25 milijuna eura.

''Mislim da je ostalo prema Social Sportu manje od 18 milijuna eura, dobili smo fantastične uvijete i ne bojim se oko toga'', rekao je predsjednik Damir Mišković.

Ipak, bijeli polako stežu remen. Budžet za sljedeću godinu smanjuje se za oko dva milijuna eura.

Rezanje troškova mogli bi najviše osjetiti igrači

''Probat ćemo doći do 10, nemoguće je to odjednom, ali mislim da je preko osam-devet-deset u hrvatskoj ligi previše'', dodao je Mišković.

Rezanje troškova moglo bi se osjetiti ponajviše na ugovorima igrača. No, bez kvalitetne momčadi održavanje ovih rezultata, borba za vrh HNL-a, a kamo li Europe nije moguća.

Iz kluba s Rujevice moguća smanjenja ugovora, transfere, dolaske ili odlaske - nisu željeli komentirati. Kažu, pregovori su u tijeku.

I dok se otplaćuje trening-centar, Kantrida stoji više od tri godine. Čeka se investitor, a izmijenjen je i generalni urbanistički plan.

Navijači žele Kantridu

''To je napravljeno tijekom 2017. godine. Što se nas tiče, ukoliko se nađe zainteresirani investitor, radovi na Kantridi mogu početi sutra'', rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

''Grad ne shvaća da kada jednu investiciju odgodite pet godina, investitor koji je u tom trenutku bio zainteresiran, jednostavno više nema uvijete koje je imao prije pet godina'', rekla je Petra Mandić, gradska vijećnica Mosta.

Posljednja službena utakmica na legendarnom stadionu odigrana je u svibnju 2015. godine. Ipak, na inicijativu navijača Rijeka se tamo još jednom vratila u rujnu u prijateljskoj utakmici protiv Maribora. Prepuna Kantrida bila je jasna poruka sto navijači žele.

''Ja bih rekao Kantrida, srce navijačko dolje kuca na onim stijenama. A financije, zašto sve Rijeka mora platiti sama ili o nekim troškovima, to je pitanje za neke druge'', smatra Erik iz Rijeke.

''Kantrida, ali u nekoj budućnosti, treba biti realan'', mišljenje je Ivana.

Ali, treba i dobro razmisliti kada je u pitanju trgovina igračima. Od njihovih transfera u klupsku blagajnu dolazi čak 85% prihoda neophodnih za plaćanje dugova.

Unatoč kritikama, veliki šef ostaje na čelu Bayerna, ali i dovodi nasljednika Hasan Salihamidžić i Uli Hoeness (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) Uli Hoeness (Foto: AFP) +2 Bayern (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider