Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ancelotti pod pritiskom

U Realu oglašen alarm za uzbunu: Modrić dugo nije odigrao tako loše, a stiže El Clasico i najvažnije utakmice

Real će dočekati reprezentativnu stanku u tmurnoj atmosferi. Nakon što reprezentacije odrade kvalifikacijski ciklus, slijede ključne utakmice jesenskog rasporeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Madridski mediji razočarani su formom i igrom Reala. Mala utjeha za Katalonce, čija je Barcelona u još gorem razdoblju. Ali razloga za pretjerano likovanje nema nijedna strana.

Nakon šokantnog poraza od Šerifa u Ligi prvaka, Madriđani su izgubili na gostovanju kod Espanyola. Kako su prije toga odigrali remi s Villarrealom, to znači da Real već tri utakmice zaredom ne zna za pobjedu.

Ono što najviše brine Madridiste jest blijeda igra Reala, koji ima problema u svim linijama. Ne zna se je li veći problem realizacija ili igra u obrani. Curi na sve strane, a izgledne šanse se ne stvaraju.

As je ocijenio igrače Reala nakon utakmice s Espanyolom te je konstatirao da Carlo Ancelotti ima najozbiljnije probleme u zadnjem redu. No ništa bolje nisu odigrali ni vezni red i napad.

Modrić dugo nije odgrao tako loše

Za hrvatskog kapetana Luku Modrića zaključeno je kako dugo nije odigrao tako lošu utakmicu.

"Najviše je patio u obrambenim zadacima u prvom poluvremenu jer je Espanyolov vezni red bio puno bolji. Najlošija Modrićeva partija ove sezone, zamijenjen je u drugom dijelu", stoji u Asovoj analizi događanja na terenu.

gol expired VIDEO Jeste li vidjeli ove golčine drugog najefikasnijeg kola u povijesti HNL-a? divider

Modrić je i na Sofascoreu ocijenjen s najlošijom ocjenom. Samo on i Nacho dobili su 6,3. Nije puno bolje prošao ni Toni Kroos, a ni i Eduardo Camavinga. Tek je Federico Valverde dobio nešto malo bolje recenzije od igrača iz veznog reda. 

Marca ističe da je na Santiago Bernabeuu oglašen alarm za uzbunu nakon osam katastrofalnih dana za Real. Razdoblje u kojem je srušeno sve dobro što je napravljeno prije toga.

Zaključak je da Ancelotti luta i nikako ne uspijeva posložiti kockice. Najbolji je primjer David Alaba, za kojeg je rečeno da je doveden da zamjeni Ramosa i igra na mjestu stopera, a već protiv Espanyola završio je na lijevom boku.

Alarm za uzbunu

Ancelotti očito nije bio zadovoljan partijom mladog Miguela protiv Šerifa, pa je odlučio na lijevu stranu prebaciti puno iskusnijeg Alabu. Nije puno pomoglo, Austrijanac je odigrao tek nešto bolje, ali opet ispodprosječno.

Ancelotti ima dosta kredita kod Florentina Pereza, još se ne priča o smjeni, no Marca ističe da dolazi najopasnije razdoblje.

Real će dočekati reprezentativnu stanku u tmurnoj atmosferi. Nakon što reprezentacije odrade kvalifikacijski ciklus, slijede ključne utakmice jesenskog rasporeda.

gol expired Barcelona će na zimu imati novca i kreće u shopping: Katalonci su naciljali dva velika pojačanja, Dinamo trlja ruke divider

Prema svemu sudeći, okršaj s Athleticom će biti odgođen jer klubovi neće imati na raspolaganju igrače koji sudjeluju u južnoameričkim kvalifikacijama. Real će se vjerojatno odlučiti za odgodu, na koju ima pravo. Slično su nedavno napravili Sevilla i Barcelona.

Stižu Šahtar i El Clasico: Ancelotti pod pritiskom 

To znači da će proći 16 dana do sljedeće utakmice, i to jako važne, protiv Šahtara u Ligi prvaka u Kijevu. Ancelotti tu utakmicu ne smije izgubiti ni pod razno.

Pet dana nakon Šahtara igra se El Clasico, Real putuje na noge ranjenoj Barceloni, koja ima pet bodova manje od Reala, ali i utakmicu manje.

U prijevodu to znači da bi Barcelona pobjedom protiv Valencije i onda pobjedom u velikom derbiju mogla obići Real. Ako bi se to dogodilo, Ancelotti bi zaplesao po rubu otkaza. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider