Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neizvjesna borba

U Premierligi se sve svelo na njih dvojicu: ''Nisam očekivao da ću biti tako dobar''

Kevin De Bruyne i Mohamed Salah najveći su kandidati za igrača godine u Premierligi. Ali koji bi od njih trebao ponijeti tu nagradu?

Kevin De Bruyne i Mohamed Salah (GOL.hr/AFP)

Tko će biti okrunjen igračem godine u Premierligi za sezonu 2017./2018.? Gledajući cijelu sezonu, dva se kandidata ističu od drugih. Prvi je veznjak Manchester Cityja Kevin De Bruyne, a drugi Liverpoolov Mohamed Salah.

Vrijedno je spomenuti da kladionice kao favorita za tu nagradu vide veznjaka Cityja, s obzirom na to da se ta nagrada vrlo često dodjeljuje igraču iz šampionske momčadi, a konstantnijeg igrača od De Bruynea u Cityju ove sezone nema.

Međutim, nitko ne može zažmiriti pred onim što ove sezone radi fenomenalni Mohamed Salah, koji je prvi strijelac Premierlige s 29 golova i koji je više puta ove sezone oduševio nogometni svijet svojim potezima i golovima.

''Ako dobijem tu nagradu, bilo bi lijepo i za momčad i za mene. Vjerujem da je zaslužujem jer sam bio vrlo konstantan. Jako sam zadovoljan time kako sam igrao i, da budem iskren, nisam očekivao da ću biti tako dobar'', rekao je De Bruyne za britanski Times.

S druge strane, Salah je već nadmašio rekord Fernanda Torresa s najviše kompetitivnih golova u debitantskoj sezoni Liverpoola te je na dobrom putu da postane najbolji strijelac Premierlige i tako spriječi Harryja Kanea da treći put zaredom ponese tu nagradu.

''Salah ima izvanrednu seriju pogodaka te igra jako dobro kao drugi napadač. Jednostavno je nevjerojatan'', izjavio je veznjak Cityja te nastavio:

''Što se tiče statistike, kako ćemo to usporediti? To je sasvim drukčije, ja sam protiv Evertona igrao zadnjeg veznog. Kako možete usporediti mene s čovjekom koji igra u napadu? Nemam pojma.''

Kada je u pitanju statistika, De Bruyne je ove sezone upisao 11 golova i 20 asistencija u svim natjecanjima, dok je u Premierligi trenutno na 15 asistencija i sedam pogodaka, ali vrlo važnih golova u samim derbijima. Liverpoolov Salah je pak po pitanju golova svijet za sebe. Vodeći je strijelac prvenstva i vjerojatno će tako ostati, a tome je pridodao i devet asistencija.

Salah je postigao pogodak u svom debiju na gostovanju kod Watforda i nakon toga se više nije osvrnuo. On nije igrač koji je bljesnuo jednu sezonu pa će pasti u prosječnost, radi se o vrhunskom strijelcu koji cijelu sezonu lomi protivnike kombinacijom brzine i tehnike. I tako će nastaviti u budućnosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider