Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najveći engleski derbi

Liverpool igrao, United zabijao: Marcus Rashford oduševio navijače Manchestera!

U sklopu 30. kola engleske Premierlige Manchester United je na Old Traffordu slavio protiv Liverpoola s 2:1.

Marcus Rashford (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U najvećem derbiju engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na svom Old Traffordu svladao Liverpool sa 2-1 (2-0), a dvostruki strijelac za pobjedu Mourinhove momčadi bio je Marcus Rashford.

 

Golovi koje je 20-godišnji engleski napadač Marcus Rashford postigao za Manchester United u razmaku od deset minuta, pali su po sličnom obrascu. U oba navrata je Romelu Lukaku dobio dvoboje s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom.

U 14. minuti Lukaku je nadvisio Lovrena i glavom proslijedio loptu Rashfordu koji je pobjegao braniču Liverpoola Alexander-Arnoldu prevario ga 'lažnjakom' i sa sedam metara iskosa s lijeve strane pogodio suprotan kut Liverpoolovih vrata.

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 2:1

U 24. minuti Lukaku je pobjegao Lovrenu, pronašao Matu u kaznenom prostoru, ali je Španjolcu lopta izbijena. Međutim, došla je do Rushforda na lijevoj strani, koji je iz slične pozicije kao kod prvog pogotka hladnokrvno poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Kariusa.

U drugom poluvremenu Liverpool je dominirao u posjedu lopte što je rezultiralo pogotkom u mreži domaće momčadi u 66. minuti, ali strijelac je bio nesretni stoper Manchester Uniteda Eric Bailly od kojeg se lopta odbila nakon ubačaja Manea s lijeve strane i prevarila De Geu.

Jose Mourinho je u drugom poluvremenu odlučio braniti prednost stečenu u prvom dijelu i njegova je momčad izdržala. Nakon četiri neodlučena ishoda u utakmicama Man. Uniteda i Liverpoola konačno smo vidjeli dvoboj u kojem je netko pobijedio.

Ovom pobjedom Manchester United (65) je stvorio pet bodova prednosti pred Liverpoolom (60) u borbi za drugo mjesto. Vodeći Manchester City (78) ima uvjerljivih 13 bodova prednosti pred gradskim suparnikom i utakmicu manje. Četvrti Tottenham ima 58 bodova.

U subotu je na rasporedu još šest utakmica 30. kola.

Engleska - 30. kolo

Man. United - Liverpool 2-1 (Rashford 14, 24 / Bailly 66-ag)

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider