Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Sudbonosni pregovori u Maksimiru: Čačić odveo Modre u provod, gore telefoni širom Hrvatske

Trener i sportski direktor Dinama izveo je svoju momčad u mali provod…

Ante Čačić sa suradnicima (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Dok čelnici Dinama u Plavim salonima posljednjih sati vode možda i sudbonosne pregovore o mirnoj demokratizaciji maksimirskog kluba, kojeg razdiru sukobi dviju zaraćenih struja iz istog klana, trener Modrih Ante Čačić organizirao je mali provod, svojevrsni „team building“ sa svojim pulenima.

Preciznije rečeno, to je bila večera pomirenja ili pokušaj pomirenja, uglavnom sa senatorima, cinici će reći lizanje rana u jednom poznatom zagrebačkom restoranu. Kako se u Zagrebu sve više-manje brzo dozna, netko uvijek poznaje konobara ili čuvara obližnjeg parkinga, tako je i do mene stigla informacija da je atmosfera bila prilično komorna.

Čačić odveo Modre na večeru 

Službeni povod je bio novi Čačićev ugovor, po kojem je Čačić i trener i sportski direktor u jednoj osobi. Čačić, menadžer engleskog tipa! Oh, kako to gordi zvuči, da se malo našalim.

Čačić je odlučio proslaviti novi ugovor sa svojim igračima u skupom restoranu, što mu neće biti teško s obzirom na to da je dobio jako lijepu plaću, da ne kažem krezovsku.

Međutim, puno značajniji razlog je pokušaj podizanje atmosfere i vraćanje poljuljanog povjerenja. Sudeći po atmosferi, nije bilo odveć uspješno, no pravi rezultati vidjet će se tek na travnjaku, odnosno u sljedećima utakmicama. To je ipak jedino mjerilo.

Radišni Čačić, iz kojeg prije ili kasnije izbije nesmiljena arogancija, planira dugoročno, pa je, kako čujem, već počeo tražiti nove članove stručnog stožera. Kažu upućeni da telefoni gore uzduž i poprijeko Hrvatske. I zbog sudbonosnih pregovora, ali i zbog traženja novih pomoćnika. Netko je spomenuo i Rijeku, teško je reći u kojem kontekstu.

Čačić traži nove pomoćnike

Kako god, jedan od uvjeta u novom ugovoru je i slobodan izbor pomoćnog tima. Po tom pitanju dobio je odriješene ruke. Štoviše, izgleda da je to i preporuka s najviše pozicije.

U nogometnim kuloarima već duže vrijeme se priča da Čačić baš ne vjeruje trenutačnim pomoćnicima, točnije nekim članovima stožera. Kako i zašto, nije teško naslutiti nakon posljednjih zbivanja.

Zasad se ništa neće mijenjati, ali na ljeto slijedi rekonstrukcija. Barem se tomu Čačić nada, ako u međuvremenu ne dođe do demokratskih promjena, što je lako moguće s obzirom na dramatična gibanja u Maksimiru.

Sa svih strana stižu vijesti da se formira treća struja koja će izvršiti odlučan proboj. Glavni zadatak prijelazne vlade bit će temeljito čišćenje Maksimira od „mamićevaca“ i „antolićevaca“, promjena Statuta i organizacija demokratskih izbora.

Dok se čekaju povijesne promjene...

U tom slučaju i Čačićev plan bi se mogao izjaloviti. On je tijekom karijere godinama bio osvjedočeni „mamićevac“, a onda se u ključnom trenutku prebacio u kola „antolićevaca“. Dakle, ispunjava obje rubrike i savršeni je primjer konformiste bez premca.

No dok ne dođe do tih povijesnih promjena, Čačić je u sedlu, ima podršku trenutačno najmoćnijih ljudi u klubu i potpuno odriješene ruke što se tiče slaganja momčadi i stručnog stožera. Pitanje je samo do kada!?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider