Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SUMANUTA CIFRA

U javnost puštena informacija koliko je Chelsea platio Brightonu za trenera Pottera

Službeno financijsko izvješće Brighton and Hove Albiona otkrilo je koliko je Chelsea odštetu isplatio za akviziciju dotadašnjeg Brightonovog menadžera.

Graham Potter (Foto: Afp)

U rujnu prošle godine odrađen je jedan veliki trenerski transfer unutar Premier lige. Sjajni rezultati koje je napravio kao menadžer Brighton and Hove Albiona otvorili su Grahamu Potteru priliku da preuzme Chelsea.

On je to odlučio iskoristiti, odnosno prihvatio je priliku sjesti za kormilo vrlo skupe igračke novog vlasnika Todda Boehlyja.

Najveća odšteta za nekog trenera u povijesti

Znalo se kako je Brighton sigurno dobio značajnu odštetu u tom transferu, no nije bilo poznato koliko je. Sve do sada, kad je Brighton objavio svoje službeno izvješće.

U njemu je otkriveno kako je Chelsea platio čak 21.5 milijun funti da bi hit trenera doveli na svoju klupu.

Naravno da se radi o najvećoj odšteti isplaćenoj za nekog trenera u povijesti nogometa.

Potter je najavio Ligu prvaka već ove sezone

No, gledajući koliko je Chelsea ove sezone ukupno potrošio na odštete, ovo je zapravo tek sitnica. Uostalom, dojam je kako je Potter neke stvari napokon posložio, što se vidi na rezultatima.

Najavio je osvajanje Lige prvaka. Uspiju li u tome, vjerojatno će se vrlo brzo zaboraviti na ogromnu cifru kakva je za njega isplaćena.

Što se tiče Brightona, Potter je prije svega ostavio dobar temelj, budući da su se na njegove sjajne rezultate nadogradili oni još bolje, kakve je postigao njegov nasljednik Roberto De Zerbi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider