Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osjetni favorit

Tri kandidata u igri za novog trenera Dinama, jedno prezime je u prednosti

Reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić javio se ispred stadiona Maksimir s osvrtom na trenersku promjenu u Dinamu.

U priopćenju kojeg su poslali i u kojem su obavijestili javnost da je suradnja s Igorom Jovićevićem raskinuta, iz Dinama su poručili tek da će pravovremeno obavijestiti javnost o novom rješenju.

Kroz medijski eter su se odmah iskristalizirala tri imena: Zoran Mamić, Željko Kopić i Goce Sedloski.

Jasno da u tom trolistu Mamić ima najviše šanse i ukoliko on želi opet sjesti na klupu Dinama, onda će on i biti novi trener, jer on je vodio klub od 2013. do 2016.

Ono što je Dinamu specifična situacija sada jest da nema prostora između dvije sezone, neće se moći odraditi one klasične pripreme između dvije sezone i ljudima u klubu bitno je da dovedu nekog tko dobro poznaje situaciju u klubu.

Što se tiče Kopića, on je bivši trener Hajduka i aktualni direktor Dinamove omladinske škole i njegov eventualni odlazak na klupu ostavio bi otvorenom tu vrlo važnu funkciju koju on trenutno obnaša.

Sedloski je pak igračka legenda Dinama, branič koji je odradio mnogo velikih utakmica i sezona u Dinamovom dresu, ali on nema neko veliko trenersko iskustvo, vodio je samo Vardar i Široki Brijeg, a prije dva i pol mjeseca je došao na klupu Dinamove B momčadi, zamijenivši upravo Jovićevića.

U svakom slučaju, pred Dinamom su vrlo važna vremena, jasno je da je za maksimirski klub krucijalno ljeto jer strahovito je važno za klub plasirati se u skupinu Lige prvaka ili Europske lige.

Isto tako, onome tko naslijedi Igora Jovićevića bit će jako teško jer će ga se uspoređivati s Nenadom Bjelicom, najuspješnijim trenerom Dinama u posljednjih 30 godina. Bjelica je imao fantastične rezultate, promovirao je mnoge igrače, Dani Olmo kao najbolji igrač je već otišao i za očekivati je da će još neki otići u ovoj pauzi između dvije sezone.

Ono što je sigurno jest da su dosta dosta neizvjesni dani pred klubom iz Maksimira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider