Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRVA PRIPREMNA UTAKMICA

U Hajduku nema drame nakon poraza od Cluja: "Očekivanja su velika, znamo što nam je činiti"

Hajduk je pripreme započeo porazom od rumunjskog prvaka, no u momčadi su zadovoljni i gledaju prema glavnom cilju.

Nogometaši Hajduka porazom od rumunjskog prvaka Cluja otvorili su seriju od četiri prijateljske utakmice koje će odigrati na pripremama u Austriji.

Cluj je slavio s 2:0, a sve je riješeno već u prvom poluvremenu. Trener Splićana Valdas Dambrauskas u nastavku je rotirao momčad, no rezultat se nije mijenjao.

Cluj je već u glavnoj fazi priprema

Cluju je ovo bila četvrta prijateljska utakmica u ovim pripremama, Hajduku prva. I to se vrlo brzo vidjelo na travnjaku. Rumunji su bili kud i kamo bolja momčad prvih 45 minuta, i samo je raspoloženi Danijel Subašić bio jedan od rijetkih na visini zadatka. Cluj, vladar rumunjskog nogometa posljednjih godina, do vodstva je došao u 38. minuti nakon što je Dimitrov skrivio kazneni udarac kojeg je u pogodak pretvorio Ciprian Deak.

"Prva utakmica, idemo dalje. Treba nastavit radit i spremat se za ono što dolazi. Pripremne utakmice su za to da se fizički pripremimo. Nitko se nije ozljedio i to je najbitnij", rekao je Danijel Subašić, ipak izrazivši jedno nezadovoljstvo:

"Mislim da ostaje žal zbog tog nekog drugog gola jer je primljen zbog te glupe kontre. Što se mojih obrana tiče, baš uživam na golu."

U drugom poluvremenu Dambrauskas mijenja gotovo cijelu prvu jedanaestoricu. Najbolju priliku imao je Livaja u 64. minuti, ali obrana je dobro reagirala.

Za početak priprema je zadovoljavajuće

"Kao što sam i rekao. U ovom trenutku ne možemo napraviti više. No moji igrači razumiju da se moraju poboljšati. Zna se što moramo postići, jer su očekivanja velika. Kao što sam rekao, prošlost se treba zaboraviti, i koncentrirati se što trebamo učiniti danas. Sutra je novi trening", kratko je susret prokomentirao trener viceprvaka Hrvatske i pobjednika Kupa.

Vrijedi spomenuti kako je raspoložen bio Stipe Biuk, no rezultat se nije mijenjao. Bijeli novi susret igraju u srijedu protiv HSV-a.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider