Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izvješče MUP-a

U centru Zagreba policija zaustavila započet sukob: 50 osoba bit će kazneno prijavljeno

Osim spriječenog sukoba, u Centru Zagreba policija zaustavila započet sukob - 50 osoba bit će kazneno prijavljeno, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Policijska uprava zagrebačka objavila je izvješće dan nakon sukoba BBB-a i Torcide u centru Zagreba: 

"Od ukupno 50 osoba privedenih u službene prostorije zbog sukoba u Ulici Izidora Kršnjavog, 44 su pripadnika gostujuće navijačke skupine, a šest domaće.

Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje po čijem će završetku protiv njih biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Izazivanje nereda“ i „Sudjelovanje u tučnjavi“.

Naime, utvrđena je sumnja da su kao pripadnici navijačke skupine sudjelovali u mnoštvu od oko 100 osoba koje su nasiljem ugrožavale javni red na način da su se u nedjelju, 30. listopada 2022. godine između 13:03 i 13:08 na ulici u Centru (Ulica Izidora Kršnjavoga), zbog obostrane netrpeljivosti suprotstavljenih navijačkih skupina, međusobno fizički sukobili koristeći pri tome razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene drške za sjekire, drvene palice i druge opasne predmete pogodne za napad i ozljeđivanje.

Prilikom sukoba ozlijeđeno je ukupno 15 navijača, odnosno dva pripadnika domaće navijačke skupine i 13 gostujuće. Dvojica gostujućih navijača teže su ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio ozljede opasne po život dok su ozljede ostalih ozlijeđenih navijača za sada okvalificirane kao lakše.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja", ističe se u izvješću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider