Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeka na prekretnici

Grad donio odluku: Prodaja Rijeke na pomolu, znaju se cijena i kupac

Riječko Gradsko vijeće donijelo je odluku o otkupu dionica aktualnog hrvatskog prvaka Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na sjednici Gradskog vijeća na dnevni red je došao i prijedlog odluke o odbijanju ponude Social Sporta za ostvarivanje prava prvokupa i suvlasničkog udjela u Nogometnom klubu Rijeka.

Podsjetimo, 30 posto dionica Rijeke u vlasništvu je Grada Rijeke, dok je 70 posto u vlasništvu Social Sporta Gabrielea Volpija. Riječki Novi list donosi dokument sa sjednice Gradskog vijeća u kojem se navodi ime potencijalnog kupca dionica Social Sporta – riječ je o tvrtci Teanna Limited, registriranoj 1. prosinca ove godine u Londonu.

Iza nje, neslužbeno, stoji Damir Mišković koji je već ranije najavio da će kupiti Rijeku, odnosno spomenutih 70 posto dionica. Grad Rijeka ima pravo prvokupa tih dionica, ali u dokumentu se predlaže odbijanje te ponude i zadržavanje dosadašnjeg udjela od 30 posto. Vrijednost preostalih dionica, koje bi trebala kupiti spomenuta londonska tvrtka, iznosi 58.010.000 kuna.

Riječko Gradsko vijeće jednoglasno je donijelo odluku kojom odbija ponudu Social Sporta. Vijećnici su se složili da jedinica lokalne samouprave ne bi trebala biti vlasnik profesionalnog nogometnog kluba, piše Novi list.  

Klub vijećnika Akcije mladih i Živog zida predložili su da Grad Rijeka zadrži 25 posto plus jednu dionicu, a da se preostalih pet posto koji su u vlasništvu Grada ponude građanima koji ih žele otkupiti. To je podržao i gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je predložio da se prvo završi transakcija s tvrtkom Teanna iz Londona.

Raspravu je završio Andrej Briščik s pitanjem stoji li iza londonske tvrtke Damir Mišković. Obersnel je rekao da prema njegovim saznanjima Mišković ima veze s tvrtkom, ali ne zna je li vlasnik, te je dodao da se Miškovićeve kćeri zovu Matea i Ana, a tvrtka koja je iskazala interes za klub Teanna, pa "neka svatko zaključi iz toga".

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider