Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velike promjene na rujevici

Mišković kupuje Rijeku od Volpija, najavio novu politiku kluba

U velikom intervju za riječki Novi list, Damir Mišković je najavio velike promjene u hrvatskom prvaku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što se nagađalo mjesecima konačno je dobilo i službenu potvrdu. Talijanski naftni magnat Gabriele Volpi u čijem je vlasništu tvrtka Social Sport, koja je službeno vlasnik HNK Rijeke, prodat će svoj vlasnički udio dosadašnjem predsjedniku Damiru Miškoviću.

Otkrio je to sam Mišković u intervjuu Novom listu.

''Rijeka će se ovaj tjedan ili za najkasnije dva redefinirati u vlasničkom smislu. I ma koliko je to tu, sasvim blizu nas, ja još uvijek ne mogu sa sigurnošću istaknuti kakav će biti konačni rezultat. Da se razumijemo, kad smo prije pet godina dolazili Social Sport je odigrao ključnu ulogu. Njegovim smo sredstvima sanirali dugovanja, oformili novi stručni stožer, krenuli u pobjednički niz. Ja sam spreman učiniti sve kako bismo uspjeli u otkupu vlasničkih udjela, kako bismo vlasnički napravili najnoviju Rijeku. No, to traži vrlo iscrpne pregovore koji se ipak privode kraju'', rekao je Rijekin predsjednik i nastavio:

''Postavimo li željenu vlasničku strukturu nastavit će se jednake sportske ambicije – biti u vrhu hrvatskog nogometa, igrati u Europi. Vrlo je vjerojatno da se i u kadrovskom smislu neće događati značajnije promjene, a ja kao odgovorni gospodarstvenik tvrdim i to da će se poslovati na pravilima samoodrživosti.''

Slijedi velika promjena, ali ambicije su iste

Mišković je najavio zaokret u politici kluba koji najveći uspjeh u povijesti ostvario bez vlastitog kadra. Mladi igrači nisu se probijali do prve postave, ali to bi se uskoro trebalo promijeniti.

''Ono što će se značajno promijeniti bit će orijentacija na vlastite igrače. Mi već u skoro vrijeme očekujemo niz igrača u prvom sastavu koji će doći iz naše škole nogometa. Znam i to da je navijačka javnost nestrpljiva po pitanju uključenja u igru tih naših nogometnih pupoljaka, no neke su stvari za sada nemoguće. Mi smo se prije pet godina posvetili dovođenju u naše najmlađe pogone dječaka od osam do deset godina. Njihov se broj u školi upeterostručio, no kako im je od 13 do 15 godina još uvijek nisu za prvi sastav. Ne treba zaboraviti ni to da je iz naše škole i velik broj reprezentativaca mlađih uzrasta'', kaže Mišković.

Mišković je rekao i kako pokušava naći nove partnere tj. potencijalne ulagače.

''Moj će se posao kretati u smjeru osiguravanja stabilnog financiranja kao i mogućih dodatnih strateško-vlasničkih partnerstava. Uostalom, pa upravo navijače cijenim kao jedan od najvećih kapitala kluba i nemalo sam puta razrađivao i takve mogućnosti u kojima bi suvlasnici kluba bili upravo navijači, pretplatnici, članovi kluba.''

Cijeli intervju pročitajte ovdje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider