Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
senzacionalno dobro

Neočekivano dobar posao: Španjolskim klubovima bogatstvo, posebna prava za prijenose u kafićima

Nevjerojatno dobar posao napravili su čelnici španjolske La Lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska nogometna La Liga postigla je sporazum o prodaji TV prava na domaće emitiranje Movistaru i DAZN-u za 4.95 milijardi eura tijekom pet godina, objavilo je vodstvo lige.

To je rekordan ugovor za elitni razred španjolskog nogometa jer je posljednji ugovor, potpisan s Telefonicom 2018., bio trogodišnji ugovor na 2.9 milijardi eura.

Prava će biti podijeljena između TV operatera i over-the-top (OTT) usluge video streaminga. Svaki od njih imat će pravo na pet utakmica tjedno osim tri tjedna u sezoni kada će Movistar imati prava na sve utakmice.

Prava na prijenos utakmica u barovima i restoranima, te na tjednu utakmicu na TV-u bez pretplate nisu uključena u ugovor, a postupak nadmetanja za njih će se otvoriti u veljači ili ožujku 2022.

"La Liga je uspjela zadržati svoje audiovizualne prihode stabilnima u vrijeme kada je većina velikih europskih liga dosegla gornju granicu ili doživjela smanjene vrijednosti u svojim posljednjim ciklusima u kojima su mnogi stručnjaci iz industrije predviđali značajna smanjenja'', navodi se u priopćenju.

La Liga je prva od pet najboljih europskih nogometnih liga koja je postigla dogovor za domaća TV prava koja su veća od prethodne.

Njemačka Bundesliga, talijanska Serie A i francuska Ligue 1 zabilježile su pad prihoda u svojim najnovijim TV ugovorima, dok je engleska Premier liga promijenila svoj paket pod istim financijskim uvjetima za još tri sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider