Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
zbogom, šjor špaco

Tužna vijest iz Splita: Preminuo legendarni trener Hajduka Stanko Poklepović

Noćas je u 81. godini života preminuo poznati i omiljeni nogometni trener Stanko Poklepović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tužna vijest za hrvatski nogomet. Badnjak je za navijače Hajduka, ali ne samo njih, počeo tužnom viješću. U 81. godini života napustio nas je legendarni trener Stanko Poklepović koji je noćas preminuo u splitskoj bolnici na Križinama.

Poklepović je neko vrijeme imao zdravstvenih poteškoća, često je morao na dijalizu, a čak mu je i amputirana lijeva potkoljenica, piše 24sata.

Legendarni šjor Špaco ostat će upamćen kao jedan od najomiljenijih trenera Hajduka koji je splitskom klubu donio prvu titulu u slobodnoj Hrvatskoj.

''Bila su to teška vremena. Pravi ratni užas. Prolazili smo kroz baražne vatre mračne noći, izvrgnuti neprijateljskim mecima. Igrači su sve to hrabro izdržali i podnijeli te osvojili prvi trofej prvaka Hrvatske'', govorio je Špaco, prenosi Hajdukova službena stranica.

Ta mu je titula, govorio je, bila spas za dušu, nagrada za sav trud koji je uložio u svojoj karijeri. Kako je govorio, biti prvi to je sportski san svakog igrača i trenera, a kada si prvi s Hajdukom, i kad je to prva titula osvojena u hrvatskoj državi, to zbilja ima posebnu draž.

Poklepović je počeo trenersku karijeru u RNK Splitu, klubu u kojem je proveo cijelu igračku karijeru.

Nakon toga je prešao u Hajduk koji je trenirao u četiri navrata. Vodio je još Budućnost, Borac Banja Luku, APOEL, Dubrovnik, Persepolis, Celje, Osijek i Sepahan u dva navrata, Ferencvaroš, Damash Gilan, reprezentacije Hrvatske i Irana.

S Hajdukom je osvojio naslov i Superkup 1992. te Kup 2010. godine. S Osijekom je također osvojio Kup 1999. godine, jedini veliki trofej u povijesti kluba.

O mjestu i vremenu sahrane, kao i komemoracije u HNK Hajduk, javnost će biti na vrijeme obaviještena.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider