"Meni je jako neugodno, teško, navikao sam da igram. Sad se to malo promijenilo. Znam kakva je situacija. Da budem iskren, ne mogu to razumjeti. Jedva čekam vratiti se na teren. Sretan sam što imam fantastičnu obitelj, kada dođem kući prijeđem preko svega. Želim igrati nogomet, bacati se, isprljati se…'', rekao je Ivan Rakitić na press-konferenciji uoči utakmice Hrvatska – Mađarska.

Njegove riječi nisu odjeknule samo u Hrvatskoj, nego i diljem Europe. Razni strani mediji prenose njegove riječi i bave se spekulacijama o mogućem napuštanu Barcelone.

Iako je Rakitić kasnije dodao da se nada izboriti se za mjesto u Barceloni, nije isključeno da će netko pokušati iskoristiti njegovu trenutačno nezavidnu situaciju i dovesti ga u svoje redove.

Rakitićeve riječi posebno su odjeknule u Italiji, ponajviše zbog prijašnjeg interesa tamošnjih klubova za njegovim uslugama.

Tuttosport u tiskanom izdanju piše kako bi Inter mogao ponovno pokušati dovesti Rakitića u siječnju, dok u digitalnom izdanju ovaj torinski list šalje poruku Juventusu: ''Slušajte Rakitića“. Očigledno smatraju da bi i ''njihov'' Juventus mogao pojačati vezni red na zimu.

Vidjet ćemo kakav će biti rasplet Rakitićeve situacije u Barceloni, zasad je fokusiran na reprezentaciju. Po zadnjim najavama, na Poljudu bi trebao zaigrati od prve minute.