Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posebne mjere osiguranja

Turski predsjednik Erdogan bijesan: Zbog sukoba oko "vučjeg pozdrava" stiže na Euro!

Branič turske nogometne reprezentacije Merih Demiral suspendiran je na dvije utakmice nakon geste koju je napravio nakon pobjede njegove momčadi u osmini finala Eura protiv Austrije.

Tayyip Erdogan (Foto: Afp)

Turski predsjednik Tayyip Erdogan poručio je kako ga je sukob oko "vučjeg pozdrava" potaknuo da prisustvuje susretu četvrtfinala Europskog prvenstva između Turske i Nizozemske u nedjelju u Berlinu.

"Pita li se itko zašto njemački nacionalni dres ima orla, a francuski pijetla? Merih (Demiral) je tom gestom pokazao svoje uzbuđenje," rekao je Erdogan novinarima u četvrtak na letu iz Kazahstana.

"Naše Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je svoje službenike te se poduzimaju potrebni koraci. Idemo pobjedom napustiti teren i proći u sljedeći krug. Ako se ne dogodi nešto izvanredno, odlučili smo otići na utakmicu," prenose turski mediji predsjednikovu izjavu.

Branič turske nogometne reprezentacije Merih Demiral suspendiran je na dvije utakmice nakon geste koju je napravio nakon pobjede njegove momčadi u osmini finala Eura protiv Austrije.

Turski branič, koji je zabio oba gola, je pobjedu proslavio "vučjim pozdravom", odnosno simbolom "Sivih vukova", pokreta koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju koja vjeruje u superiornost "turske rase".

Njihov je rad zabranjen u Francuskoj, njihovi simboli ne smiju se koristiti u Austriji, dok je rad "Sivih vukova" u Njemačkoj pod posebnim nadzorom.

Tursko ministarstvo vanjskih poslova smatralo je pokretanje postupka protiv njega neprihvatljivo i kako je riječ o ksenofobiji.

Euro u nogometu EURO 2024: RASPORED nokaut-faze i rezultati svih utakmica prvenstva divider

Francuzi Francuska na penale izbacila Portugal i izborila polufinale Eura protiv Španjolske! divider

Lovre Kalinić i Filip Krovinović Klub koji ima 30 milijuna navijača poslao ponudu za iskusnog igrača Hajduka divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider