Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlazak nadzornog odbora?

Turbulentna 24 sata u Splitu: Od debakla i ponuđene ostavke trenera do punog povjerenja predsjednika

Splitski Hajduk trese velika kriza nakon ispadanja iz Europe i osvajanja tek dva boda u prva četiri kola Prve HNL.

Galerija Nadzorni odbor Hajduka (Screenshot: hajduk.hr) Jasmin Huljaj (Screenshot: YouTube)

Nakon sinoćnjeg debakla protiv Gorice koja ih je pobijedila 2:0, trener Kopić i sportski direktor Bjelanović stavili su mandate na raspolaganje. No, predsjednik Huljev odlučio je zadržati Kopića i Bjelanovića, a najupitnija je izgleda sudbina Nadzornog odbora. Hajduk nema puno vremena za veliko pospremanje, jer Europa je za ovu sezonu već izgubljena, a u domaćem prvenstvu nakon četiri kola imaju 2 boda.

"Ja sam sa predsjednikom obavio razgovor dao sm mu svoj mandat na raspolaganje jer ovo je preveliki i preozbiljan klub da bi se ovakve stvari događale i sigurno da ja kao trener svoj dio odgovornosti trebam preuzeti bez obzira na sve okolnosti", rekao je trener Hajduka Željko Kopić nakon šokantnog poraza od Gorice 2:0.

"Želim iskomunicirati da sam i ja ponudio svoj mandat na raspolaganje predsjedniku, jer se smatram odgovornim za ovu nastalu sitaciju. Kada samo dolazili prije dva mjeseca u jednu priču, unatoč svim problemima, mislim da je nismo kao što rezultati pokazuju uspjeli do kraja završiti, ali smatram se odgovornom osobom i mislim da je u ovom trenutku najpoštenije dati mandat na raspolaganje i dati predsjedniku da on odluči", dodao je Bjelanović.

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj u ponedjeljak je objavio svoju odluku.

"Sportski direktor Saša Bjelanović i trener prve momčadi Željko Kopić sinoć su poslije utakmice stavili svoje mandate na raspolaganje, što ja kao predsjednik nisam prihavatio. Obojica imaju moje puno povjerenje i uvjeren sam da imaju i znanja i energije da situaciju u kojoj se nalazimo značajno poprave.

Hajduk je tako nakon četiri kola na 8. mjestu s dva boda. Tako loš start nisu imali od 2009. godine. Iako bi se očekivalo da će pogled na cijelu situaciju dati danas i oni najodgovorniji, članovi Nadzornog odbora, to se nije dogodilo. Jedni koji je istupio u medije bio je Denis Kosor.

"Već dugo vremena Nadzorni odbor ne djeluje kao tim, nemamo zajednička stajališta, a kao tijelo izbjegavamo preispitati pogreške i evidentan je izostanak samokritike. Vrijeme je za nove ljude u NO, a uvjeren sam da će kvalitetnih kandidata biti, a postojeći NO može tehnički odraditi kratko prijelazno razdoblje", rekao je Denis Kosor, član NO Hajduka.

Podsjetimo, članovi Nadzornog odbora na čijem je čelu predsjednik Slaven Marasović izabrani su prije nešto više od tri godine, a tada su najavljivali rezultatski iskorak.

U tri godine Nadzorni odbor promijenio je 4 trenera, a nedavno su doveli trećeg predsjednika. Tu je i Udruga Naš Hajduk koja je često dosta glasna, no danas i iz Udruge tek poruka kako nema nikakvih komentara. Svoje poruke još sinoć odaslala je i Torcida. S Poljudskih se tribina orilo Uprava odlazi, a igračima su poručili: "Dobit ćete batina".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider