Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jednostavno grozni

Nova sramota očajnog Hajduka: Povijesna pobjeda Gorice na Poljudu!

Nedjeljni program četvrtog kola HNL-a zaključen je dvobojem u gradu podno Marjana gdje je novi prvoligaš nokautirao Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto prve prvenstvene pobjede u novoj sezoni, novi šok za Hajduk! Na Poljudu su izgubili od Gorice, novi prvoligaš je slavio s 2:0 i upisao povijesni prvi trijumf u prvoligaškoj konkurenciji, produbivši i igračku i rezultatsku krizu Splićana na startu sezone.

Nakon ispadanja u 3. pretkolu Europske lige igrači Hajduka tražili su iskupljenje u domaćem prvenstvu protiv novog prvoligaša Gorice. No, doživjeli su novo razočaranje, te su i dalje bez pobjede u domaćem prvenstvu.

Gosti su poveli u 27. minuti. Nakon loše reakcije Hajdukove obrane najbolje se snašao veznjak iz Ugande Farouk Miya, koji trese mrežu.

Novi šok uslijedio je u završnici prvog poluvremena. Napadač Hajduka Jairo je u kaznenom prostoru srušio nigerijskog napadača Iyayija Atiemwena i sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator penala u 40. minuti bio je Poljak Lukasz Zwolinski, kojemu je to treći prvenstveni pogodak.

Na početku drugog poluvremena, u 46. minuti, Goričani su mogli povećati vodstvo, ali je vratar Hajduka Josip Posavec obranio udarce Miye i Nizozemca Joeyja Suka. A u 84. minuti je Atiemwen pogodio vratnicu.

U bezidejnoj i jalovoj igri Hajduka vrijedi izdvojiti pokušaj Adama Gyurcsa, koji je u 54. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara pogodio gredu, te situaciju iz 82. minute kada je branič gostiju Igor Čagalj umalo postigao autogol, ali je loptu zaustavila vratnica.

U sudačkoj nadoknadi je nervozni Ahmed Said Said glavom u glavu udario gostujućeg vratara Kristijana Kahlinu i dobio izravni crveni karton.

Gorica se probila na peto mjesto, ima četiri boda, dok je Hajduk osmi sa dva boda.

Susret je odigran na stadionu Poljud pred 11.172 gledatelja, a sudio je Marin Vidulin iz Kanfanara.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX