Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tri utakmice bez gola

Tudor našao opravdanje za igru u Rijeci i najavio ''pjesmu'': ''Bit ćemo drugi''

Trener Hajduka Igor Tudor nije previše dramatizirao nakon drugog uzastopnog poraza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon one ''šestice'' Gorici na Poljudu, Hajduk u naredna tri kola nije zabio niti jedan jedini pogodak u susretima s Osijekom, Dinamom i Rijekom. Navijače Bijelih sigurno ne veseli drugi uzastopni poraz protiv najvećih rivala pa će Igor Tudor u sljedećim danima biti pod teškom paljbom kritika.

Rijeka - Hajduk Rijeka u derbiju pobijedila i preskočila Hajduk u borbi za Ligu prvaka! divider

Pred novinarima mu nakon utakmice nije bilo ugodno, a za poraz je okrivio umor.

''Čestitke Rijeci, mislim da su bili bolji i zasluženo pobijedili. Mi nismo bili pravi. Ova četiri dana od derbija nisu bila dovoljna da se momčad oporavi za naš stil igre. Vidio sam u petoj minuti da igrači nisu mogli. Znali smo da nas čeka ovakav posao, ovo je utakmica u kojoj ćemo izvući pouke. Ovo je jedina utakmica otkad sam ja tu u kojoj nismo ono što jesmo'', prenosi Tudorove riječi Dalmatinski portal.

Bevanda u Rijeci

U najavi utakmice Tudor je najavio želju da njegov Hajduk igra žestoko, a ne kao bevanda, kako je sam rekao. Na konferenciji za medije stiglo je pitanje je li Hajduk igrao kao bevanda.

''Smiješno pitanje. Je li to provokacija ili normalno pitanje?''

Riječani su na terenu bili ti koji su žestinom pomeli Hajduk. Splićane je u nekoliko situacija spašavao vratar Posavec, ali i vratnica.

''Razlog tome je mentalno i fizičko pražnjenje, drugog objašnjenja nema. Tko je duže u nogometu to zna. Ja sam tu mogao doći i igrati neku drugu vrstu nogometa, ali ako tri mjeseca igraš na jedan način onda je logično da tako uvijek igraš.''

U najavi utakmice Tudor je govorio da je Kekova Rijeka bila jača od ove. Je li ga ova Rijeka onda iznenadila?

''Rijeka je bila dobra, imaju kvalitetu, ali mi nismo bili ti. Ima još deset kola, mislim da će Hajduk biti drugi.''

Kupljeni lijevi bekovi griju klupu

Kod gostiju je jedan od lošijih bio Tahiraj kojeg je zamijenio Jakoliš. Zanimljivo, Hajduk je nedavno kupio dva lijeva beka, Čolinu i Dolčeka, koji kod Tudora nemaju mjesta. Tahiraja je Tudor mijenjao nakon pedesetak minuta jer su Riječani probijali upravo po njegovoj strani.

''Ne vjerujem da je to bilo planski. To je kvaliteta protivničkog igrača u odnosu na tvoga. Vidim njih obojicu (Čolinu i Dolčeka, opa.a), vidjet ćemo kakve su opcije za tu poziciju.''

Tri utakmice Hajduk nije postigao pogodak i to sigurno brine navijače. A Tudora?

''Ne, današnju utakmicu neću komentirati. Osijek i Dinamo su utakmice protiv teških protivnika, ali ne brine me to. Dolaze nam Osijek i Rijeka kući, bit će to pjesma. Nećemo dramatizirati, gledat ćemo ovo kao na sport. Svima koji su me vrijeđali 90 minuta, ljubav prema svom klubu. Ne treba vrijeđati'', poručio je Tudor.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider