Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moglo je biti i više

Rijeka u derbiju pobijedila i preskočila Hajduk u borbi za Ligu prvaka!

Rijeka je u 26. kolu Prve HNL s 2:0 slavila protiv Hajduka na Rujevici…

Galerija Rijeka - Hajduk

Splitski Hajduk je nakon poraza u derbiju na Poljudu protiv Dinama, s jednakim rezultatom (2:0) poražen na Rujevici protiv Rijeke. Pobjedom protiv rivala u Jadranskom derbiju Riječani su preskočili Hajduk na drugom mjestu koje sljedeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Hajduk već tri utakmice bez postignutog gola

Rijeka je bila bolja i posve zasluženo je stigla do tri boda, a Hajduk može biti sretan da nije i teže stradao. Bila je to najgora utakmice Splićana pod vodstvom Igor Tudora čija momčad već treću utakmicu u nizu nije zabila pogodak. Nakon ''šestice'' protiv Gorice, Splićani nisu zabili Osijeku, Dinamu i Rijeci.

Posavec i vratnice spasili Hajduk blamaže

Domaćin je na koncu slavio golovima Antonija Čolaka (61) i Aleksandra Gorgona (72). Igrači Rijeke su još dva puta gađali okvir gola, a gostujući vratar Josip Posavec je imao nekoliko sjajnih obrana. Koliko je Rijeka dominirala otkriva podatak kako je domaćin imao 17 udaraca, a Hajduk samo šest.

Prvu veliku priliku Rijeka je imala u 25. minuti. Čolak je s desne strane ubacio u kazneni prostor do Gorgona, koji je pucao s desetak metara i pogodio gredu. U nastavku akcije lopta se odbila do Halilovića, no njegov udarac je zaustavio Hajdukov vratar.

Deset minuta kasnije i Andrijašević je uzdrmao okvir gola. Sjajno se oslobodio čuvara i sa desetak metara iskosa pucao, no Posavec je uspio dirnuti loptu i skrenuti je u vratnicu.

Na otvaranju drugog dijela Rijeka je imala dvije sjajne prilike, no oba puta je Posavec odlično reagirao. U 47. minuti je pucao Čolak, a dvije minute kasnije i Gorgon, ali je vratar splitskog sastava branio sjajno. No, u 61. minuti niti Posavec nije mogao spasiti Hajduk.

Je li Čolak igrao rukom kod pogotka?

Čolak je pobjegao gostujućoj obrani, no Posavec je uspio obraniti njegov prvi udarac. Lopta se opet odbila do Čolaka, koji se uspio okrenuti i zatresti mrežu za svoj 11. pogodak ove sezone. VAR se nije oglasio iako se na usporenoj snimci vidjelo kako Čolaka lopta malo pogađa u ruku.

U 66. minuti opasno je zaprijetio i Štefulj udarcem izvan kaznenog prostora, no Posavec je ponovo bio spreman.

Korak bliže pobjedi Rijeka je stigla u 72. minuti kada je Gorgon zabio iz kaznenog udarca za 2-0. Jedanaesterac je skrivio Caktaš koji je igrao rukom, a Batinić je presudio nakon sugestije sudaca iz VAR sobe. Hajduk je mogao ublažiti poraz u posljednjoj minuti susreta, no Pandur je obranio udarac Jaira.

RIJEKA - HAJDUK 2:0

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider