Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekord za sva vremena

Tudor ispisao povijest Marseillea: Samo pobjeda dijeli ga od čudesnog rekorda

Hrvatski trener Igor Tudor piše povijest na klupi Marseillea.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Nogometaši Marseillea pobijedili su Rennes u Kupu 1:0, bila im je to osma uzastopna pobjeda u svim natjecanjima, a Igor Tudor došao je na korak od sjajnog rekorda. Francuski mediji biranim riječima pišu o hrvatskom strategu.

"Marseille igra totalni nogomet, velike pohvale Igoru Tudoru", slažu se ugledni francuski novinari i kolumnisti. "Nisam vjerovao da će napraviti potpuni reset u odnosu na lani", pišu Francuzi.

Lovro Majer VIDEO Točka na i Majerove večeri iz noćne more: Tudorov igrač ponizio ga sjajnim driblingom divider

Dobio je 63 posto utakmica na klupi Marseillea

Tudoru je sinoćnja pobjeda bila 27. utakmica na klupi Marseillea. Pobijedio je u čak 17, što je 63 posto uspješnosti. Time je postao najuspješniji trener Marseillea u povijesti koji je odradio barem 20 utakmica na klupi. Lošiji su od Tudora legendarni trener iz 70-ih Lucien Leduc te Raymond Gothals, koji im je donio europski trofej 1993. godine.

Također, Marseille pobijedio je posljednjih osam službenih utakmica i na samo je jednu pobjedu udaljen od rekorda po broju uzastopnih trijumfa. Osam pobjeda zaredom imali su već nekoliko puta, posljednji put 2022. godine, a priliku za skidanje rekorda i novi upis u povijesne knjige Tušo će imati iduće subote protiv Monaca u Ligue 1.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider