Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Ostali sportovi
uoči europskog kupa

Tucak za Dnevnik Nove TV: "Nema alibija, cilj je zlato"

"Mi smo svjesni svoje snage, da smo jaki i kvalitetni. Osvojili smo Europski kup prošle godine, svjetski smo prvaci i olimpijski viceprvaci, sve to skupa daje nam za pravo vjerovati da smo ponajbolja reprezentacija svijeta."

Ivica Tucak (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Svjetski prvak u vaterpolu - hrvatska reprezentacija – u petak u Zagrebu igra četvrtfinale Europskog kupa protiv Grčke. Izbornik Ivica Tucak za Dnevnik Nove TV najavio je ovaj veliki turnir, prokomentirao je nova vaterpolska pravila i mogući povratak kapetana Sandra Sukna.

"Nadam se da smo u ovom kratkom vremenu odradili sve što smo mogli i trebali", počeo je Tucak.

Koji su glavni ciljevi? Osvojiti zlato? Medalju? Ili uigravati se za Svjetsko prvenstvo?

"Nećemo ići u alibije, došli smo odigrati najbolji mogući turnir, cilj je zlato."

Uvode se nova pravila. Jeste li na to spremni ili se čak radujete promjenama?

"Generalno se radujem, mislim da će nam odgovarati jer će se igrati brži vaterpolo. Sad smo u tranzcijskom periodu, pa je pitanje kako će se tko snaći."

Možete li nam reći neke novosti oko Sandra Sukna? Poodavno ste najavili da bi trebao biti spreman za SP. Ima li novosti?

"Rekli ste sami, trenira duže vremena skoro punim intenziteom u Jugu. Nemamo žurbu, to nisu stvari koje se slamaju preko noći. Sandro će sam odlučiti, vjerujem da će nam se pridružiti za SP."

Vi ste svjetski prvaci. Ali ovdje je još sedam najjačih reprezentacija svijeta. Osjećate li se kao najjača ekipa na turniru?

"Mi smo svjesni svoje snage, da smo jaki i kvalitetni. Osvojili smo Europski kup prošle godine, svjetski smo prvaci i olimpijski viceprvaci, sve to skupa daje nam za pravo vjerovati da smo ponajbolja reprezentacija svijeta. Ali, treba to dokazati u vodi", zaključio je Tucak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider