Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
težak posao za bih

Trojica nogometaša iz HNL-a pozvana u reprezentaciju BiH u borbi za Euro

Pozvani su za susrete u Ligi nacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bosanskohercegovački izbornik Dušan Bajević objavio je u ponedjeljak popis s imenima trideset nogometaša koji će se 8. listopada na sarajevskoj Grbavici suprotstaviti reprezentaciji Sjeverne Irske u polufinalu doigravanja za odlazak na Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Uz četiri nova igrača na popisu su trojica nogometaša iz Hrvatske nogometne lige (HNL): Amer Gojak (Dinamo), Darko Todorović (Hajduk) i Stjepan Lončar (Rijeka).

Ako reprezentacija Bosne i Hercegovine dobro odigra protiv Sjeverne Irske, igrat će u finalu doigravanja, opet na domaćem terenu protiv boljeg iz susreta Slovačka - Irska.

gol expired Nedjelja iz noćne more za hrvatskog stopera: Vida odigrao možda i najgoru utakmicu karijere divider

"Zmajevi" će u listopadu odigrati još dvije utakmice u UEFA-inoj Ligi nacija. Tri dana nakon važne utakmice sa Sjevernom Irskom ugostit će izvrsnu reprezentaciju Nizozemske na stadionu Bilino Polje u Zenici, a onda će 14. listopada igrati s Poljskom u gostima.

"Igramo tri utakmice u sedam dana, što će biti jako naporno, čak i ako se nitko ne ozlijedi ili razboli. Zato smo odlučili pozvati trideset nogometaša na pripreme", objasnio je bosanskohercegovački izbornik.

gol expired Higuain bizarno promašio penal u debiju pa se žestoko sukobio s protivnicima divider

"Nadam se da sa Bičakčićem (Hoffenheim), koji se ozlijedio u nedjelju protiv Bayerna, nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci sljedeći tjedan. Imat ćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojat ćemo najbolje iskoristiti to vrijeme kako bismo se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider