Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
southampton blizu spasa

Nikad prije viđena situacija u Premierligi, WBA se nakon osam godina seli u niži rang

Southampton je slavio u gostima kod Swanseaja 1:0 i time poslao WBA u niži rang natjecanja.

Igrači WBA-a ispadaju u drugu ligu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon osam godina preživljavanja u Premierligi, West Bromwich Albion stigao je do kraja svog puta. Southampton je u zaostalom susretu 31. kola slavio kod Swanseaja i time poslao WBA u drugi rang engleskog nogometa. Pogodka koji je poslao WBA u Championship zabio je Gabbiadini u 72. minuti, ni četiri minute nakon što je ušao u igru kao džoker s klupe.

Ovom se pobjedom Southampton vjerojatno spasio od ispadanja, s obzirom da u najgorem slučaju može imati isti broj bodova upravo sa Swanseajem, ali sastav iz Walesa u tom slučaju mora nadoknaditi devet golova zaostatka kojih ima u odnosu na "svece". Naime, u engleskoj Premierligi ako dva sastava imaju isti broj golova prvo što se gleda je gol-razlika (Southampton -18, Swansea -27).

Još ranije je ispao Stoke City, a posljednji putnik u Championship bit će Swansea City, Huddersfield Town ili Southampton. Huddersfield će se spasiti ukoliko u srijedu u odgođenom susretu 35. kola u Londonu osvoji barem bod protiv Chelsea. U slučaju poraza odluka pada u zadnjem kolu.

Uoči posljednjih 90 minuta Southampton je u najboljoj poziciji. Huddersfield također ima tri boda više od Swanseja, ali lošiju razliku pogodaka, te ga u zadnjem kolu očekuje Arsenal. Swansea City će u zadnjem kolu ugostiti otpisani Stoke City, dok će Southampton igrati kod kuće protiv prvaka Manchester Cityja.

Recimo i ovo: Po prvi se put u povijesti Premierlige dogodilo da na isti dan menadžer bude proglašen najboljim u tom mjesecu, te da nekoliko sati kasnije ispadne u niži rang natjecanja sa svojom momčadi. To se dogodilo 8. svibnja 2018. godine, a ime nesretnog menadžera je Darren Moore.

On je u samoj završnici sezone kao tračak nade navijačima WBA u spas od ispadanja, ali to se na kraju nije dogodilo...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider