Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAPETANSKA ODLUKA

Trener Osijeka o potezu novog kapetana: "To je frajer, to je lider i čovjek koji stavlja momčad na prvo mjesto"

Novi kapetan Osijeka Mihael Žaper ima veliko povjerenje trenera Borimira Perkovića.

Mihael Žaper (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

U velikim problemima našao se trener Osijeka Borimir Perković pred gostovanje na Rujevici proteklog vikenda.

Pred sam put ostao je bez Jevhena Čeberka pa je time na rosteru za utakmicu imao Adriana Leona Barišića kao jedinog igrača kojem je stoperska nominalna pozicija.

Žaper se sam ponudio

Kako je on svojim dolaskom Mihaela Žapera vratio u vezni red, potražio je neka druga rješenja, sve dok mu novi kapetan Osijeka sam nije prišao i zatražio ga da zaigra na poziciju gdje ga je već koristio Rene Poms.

"Znam da je Mihael prije nego sam došao igrao na toj poziciji, no ja sam razmišljao o tri-četiri različite opcije. Mihael Žaper je došao kod mene i rekao da zna kako to nije njegova pozicija, ali da ju je igrao kod prethodnog trenera, odigrao je 20 utakmica na njoj i spreman se vratiti. E, to je frajer, opet pričamo o frajerima. To je jako lijepa gesta. Gesta čovjeka ili igrača koji razmišlja o ekipi, razmišlja o Osijeku, razmišlja o navijačima, koji ne ističe i ne gura sebe u prvi plan. To je jako lijepo", ispričao je Perković na konferenciji za medije pred gostovanje u Gorici.

Igor Bišćan postao je novi trener Dinama. Što kažete?

Ukupno glasova:

Kapetan kiksao pa se iskupio

Žapera je na kraju postavio na stopera te je on odigrao sjajnu utakmicu, no isto tako snosi krivicu kod pogotka Rijeke. Ipak, na kraju se upravo on iskazao pogotkom vrijednim boda.

"Rekao sam mu da znam kako je igrao stopera, ali da se po mojoj intuiciji vrte neka druga imena. On je napravio pravi kapetanski potez. Kad već govorim o njemu, to sam mu rekao pred svima. Njegov gard, njegova figura, njegova osobnost, on je lider. Sad sam već mjesec dana ovdje, poznajem ga kao osobu i kao igrača. Mislim da sam odmah rekao da ga cijenim. Nisam toliko razmišljao o stoperskoj poziciji jer ga znam kao veznog igrača, no mislim da je nakon svega on sposoban biti lider ove ekipe i voditi je do pobjede", glasio je nastavak Perkovićeve izjave.

Žaper je već ranije na nekim utakmicama nosio kapetansku vrpcu tijekom izostanka Mile Škorića, a kapetan je bio i u drugoj momčadi Osijeka, kad je za nju nastapao u drugoligaškom natjecanju.

Došlo je vrijeme novog lidera Osijeka, a nitko neće biti sretniji od njihovih navijača ako ostavi otprilike jednak trag i reputaciju kao prethodni, Mile Škorić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider