Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opasna kontra

Trener Milana nahvalio Modre: "Dinamo je težak protivnik, ne gubi doma"

Stefano Pioli protiv Dinama ne može računati na prvog vratara Mikea Maignana koji je ozlijedio list na utakmici francuske reprezentacije protiv Austrije u rujnu i vjerojatno će propustiti Svjetsko prvenstvo. Umjesto njega brani iskusni Rumunj Ciprian Tatarusanu.

Baš kao i Dinamo, niti talijanski prvak AC Milan nema pravo na pogrešan korak u susretu 5. kola E skupine Lige prvaka.

gol expired FOTO Nogometaši Milana prošetali maksimirskim travnjakom divider

Milan trenutačno ima četiri boda, kao i Dinamo, dok su na prva dva mjesta u skupini Chelsea sa sedam i RB Salzburg sa šest bodova.

"Rossoneri" dolaze u Zagreb s dvije uzastopne ligaške pobjede, no u zadnjih sedam susreta u svim natjecanjim upisali su tri poraza, pri čemu dva od Chelsea.

Stefano Pioli protiv Dinama ne može računati na prvog vratara Mikea Maignana koji je ozlijedio list na utakmici francuske reprezentacije protiv Austrije u rujnu i vjerojatno će propustiti Svjetsko prvenstvo. Umjesto njega brani iskusni Rumunj Ciprian Tatarusanu.

gol expired Oršić napada Milan: "Moramo biti hrabriji i odlučniji, ispred nas je velika šansa" divider

Izvan stroja su i Zlatan Ibrahimović, Davide Calabrija, te Alexis Saelemaekers, dok je Fikayo Tomori otpao zbog crvenog kartona zarađenog u u posljednjoj europskoj utakmici protiv Chelseaja na San Siru.

Talijanski mediji su objavili kako se Milan očajnički želi plasirati u osminu finala jer bi ulazak u knock-out fazu Lige prvaka navodno donio najmanje 60 milijuna eura prihoda.

gol expired Čačić najavio spektakl u Maksimiru: "Milan je favorit, ali Dinamo ne bježi od izazova" divider

"Ako želimo proći, moramo ostvariti dobar rezultat, isto tako vrijedi i za Dinamo. Moramo se koncentrirati na svoju kvalitetu, Dinamo je težak protivnik. Ne gube doma, jako dugo. Međutim sigurni smo u našu snagu, samopouzdani smo," kazao je Milanov strateg Stefano Pioli na konferenciji za novinare na maksimirskom stadionu.

"Dinamo se dobro zatvara, imaju opasne konte. Ima jako dobra dva napadača. Individualno su na visokom nivou. Dobili su Chelsea, odigrali dobro protiv Salzburga," dodao je strateg talijanskog prvaka.

Naglasio je kako je njegova momčad dobro trenirala i kako je u dobroj formi.

"Treniramo dobro, naviknuli smo na ovaj nivo. U dobroj smo formi. Moramo biti pažljivi, kompaktni. Ne smijemo ispadati iz ritma, to nam se ne smije dogoditi."

Pioli je naglasio kako je sutrašnja utakmica važna, ali ne i najvažnija.

"Svaka utakmica je posebna i teška. Svaku utakmicu igramo kao da nam je zadnja. Svakako da je bitna, ali ne i najbitnija. Što se tiče taktike i psihološkog pristupa, ne trebam dodatno motivirati igrače," zaključio je.

Okršaj Dinama i Milana

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider