Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kruna svega

Oršić napada Milan: "Moramo biti hrabriji i odlučniji, ispred nas je velika šansa"

Očekuje nas velika utakmica, protiv velikog kluba, kazao je Dinamov napadač Mislav Oršić uoči sutrašnjeg ogleda protiv Milana u susretu 5. kola E skupine Lige prvaka.

Trenutačno je na vrhu skupine E Chelsea sa sedam bodova, RB Salzburg je drugi sa šest bodova, dok Dinamo i Milan imaju po četiri boda.

gol expired Čačić najavio spektakl u Maksimiru: "Milan je favorit, ali Dinamo ne bježi od izazova" divider

Hrvatski prvak ima bolju razliku pogodaka, ali Milan je bolji u međusobnom skoru jer je u prvom susretu na San Siru slavio sa 3-1.

"Nema se tu puno toga pričati, očekuje nas velika utakmica protiv velikog kluba. Vjerujem da ćemo uz navijače biti pravi na terenu," kazao je Oršić.

Dinamo je na San Siru izgubio sa 1-3, a Oršić smatra kako su igrači iz tog poraza izvukli pouke.

"Utakmica u Milan je bila teška za nas, ali odigrali smo OK. Dobili smo nesretne golove i nakon toga se bilo teško vratiti. Međutim, osjetili smo ih na terenu. Sada svaki od nas ima sliku o njima."

Oršić smatra kako Dinamo mora biti hrabriji u odnosu na prvu utakmicu.

"Moramo biti hrabri, imaju fantastičnu momčad i pojedince. Ali moramo biti hrabriji i odlučniji. Svaka utakmica je zasebna, neće niti oni srljati. Morat ćemo se pripremiti na različite faze igre," smatra napadač hrvatskog prvaka.

Okršaj Dinama i Milan

Oršić je najbolji Dinamov europski strijelac, međutim upao je u malu krizu i u listopadu nije zabio niti jedan gol.

"O brojkama ne razmišljam previše, svaki napadač ima crne rupe, samo moram nastaviti dobro raditi i golovi će opet doći."

Nakon Chelsea na travnjak maksimirskog stadiona ove sezone dolazi još jedan bivši europski prvak. Oršić je usporedio atmosferu u momčadi prije ogleda protiv "Bluesa" i "Rossonera".

"To su dvije različite situacije. Sada nam je lakše. Prije prve utakmice u skupini nismo znali što možemo očekivati. Dobro smo krenuli, pobijedili smo Chelsea i to nam je dalo vjetar u leđa. Sada moramo tako i nastaviti."

Nakon godina čekanja, Dinamo je posljednjih sezona uspio "prezimiti" u Europi, ali nikada u Ligi prvaka. Oršić smatra kako bi to zaokružilo sjajnu seriju rezultata maksimirskog kluba.

"Baš smo o tome pričali u svlačionici. Ispred nas je velika prilika. Ovo bi bila kruna svega i nadam se da ćemo uspjeti," zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider