Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SUTRA NA ALDO DROSINI

Trener Istre upozorava pred Hajduk: "Protiv njih moramo paziti na penale"

Na zanimljiv je način Gonzalo Garcia najavio sutrašnju domaću utakmicu protiv Hajduka.

Gonzalo Garcia (Foto: oran Sebelic / CROPIX)

Nogometašima Istre i Hajduka pripala je čast zatvoriti 19. kolo SuperSport prve HNL, utakmicom koju će odigrati u nedjelju od 17 sati i 10 minuta na pulskom stadionu Aldo Drosina.

Istra 1961 - Hajduk Očekuje se navala navijača: Istra otvorila dodatnu tribinu za utakmicu s Hajdukom divider

Taj susret najavio je trener Istre, Gonzalo Garcia. Trener kluba koji ove sezone igra sjajan nogomet te ostvaruje odlične rezultate. Borba za ostanak, s kakvom se susreću gotovo po pravilu već godinama, ove sezone mogla bi napokon proći bez njih.

Istra planira nametnuti svoju igru

"U nedjelju nas očekuje jedna lijepa utakmica s izazovnim protivnikom. Oni dolaze po pobjedu, no i mi želimo isto. Hajduk dolazi s novim trenerom te smo primijetili da on želi vidjeti momčad s više agresivnosti i oštrine na terenu. Ne želimo kalkulirati, idemo igrati svoju igru i držati se nje. U prvom ovosezonskom susretu nismo još bili kompletni, dok smo u drugom bili blizu cilja, ali smo primili gol u završnici i završili izjednačeno", rekao je Garcia, dodavši nešto na što je naglasio da se mora posebno pripaziti:

"Često nam se dosuđuju penali protiv njih, stoga moramo i na to pripaziti."

U prve dvije ovosezonske utakmice nije bilo kaznenih udaraca, no u pretposljednjem kolu prošlu sezone za Hajduk su u pobjedi 3:1 dosuđena dva. Dvije utakmice prije toga nije bilo kaznenih udaraca, no u prvom prošlosezonskom susretu također su dosuđena dva. Tada je Hajduk slavio na Drosini, još jednom rezultatom 3:1. 

Navijači Hajduka Kako su navijači Hajduka otkrili dva transfera koja su trebala biti tajna, tko je sljedeći? divider

Garcia se osvrnuo i na to gdje prijeti najveća opasnost, a odgovor je zapravo isti kao kod svih trenera koje čeka okršaj protiv Hajduka.

"Marko Livaja je odličan igrač, ali tu su još svakako Krovinović i Kalik. Njima ne smijemo dati prostora da se probiju ili da ostanu nečuvani. Nećemo mijenjati svoju igru nego ćemo ju pokušati nametnuti. S naše strane su svi spremni za susret i veselimo se", dodao je.

Hajduku je u situaciju gdje svaku utakmicu mora igrati na pobjedu pa niti ova neće biti nikakve iznimka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider