Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koja je njegova filozofija?

Trener Hajduka objasnio što im znači Livaja: ''Nekad sam imao Van Bastena...''

Valdas Dambrauskas gostovao je u emisiji ''Pripadaj Hajduku 2022.''

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvog dana godine Hajduk je razveselio navijače emisijom u kojoj su gostovali predsjednik Nikša Jakobušić, sportski direktor Mindaugas Nikoličius, trener Valdas Dambrauskas te igrači Dario Melnjak, Filip Krovinović i Marko Livaja.

Cijelu emisiju ''Pripadaj Hajduku 2022.'' možete pogledati ovdje, a iz nje smo izdvojili dio intervjua s trenerom Hajduka.

Valdas Dambrauskas govorio je o svojoj nogometnoj filozofiji

''Čini mi se da u ovom slučaju moramo razlikovati nogometnu filozofiju i rezultate. Ne možemo uspostaviti filozofiju u jednom mjesecu, ali rezultati možda ovise manje o filozofiji, a više o mentalitetu, o uvjerenjima, atmosferi, energiji. A igrači su fantastični i došlo je do povezanosti igrača s navijačima, s gradom, sa zajednicom. Jači smo, možemo napraviti velike stvari. Što se tiče filozofije, mislim da treba vremena i mislim da nije samo trener Hajduka taj koji mora usaditi tu filozofiju'', rekao je Litavac i nastavio:

''Mislim da je ta filozofija u ovom grbu, u dresu koji igrači nose jer taj dres sadrži mnogo povijesti, natopljen je znojem i krvlju, nosi veliku tradiciju i sadrži mentalitet. Kada obučete Hajdukov dres i izađete na teren, ne smijete se bojati, već upravo suprotno – treba biti hrabar, nametnuti se, igrati i mislim da to nadilazi individualnu filozofiju trenera. Hajduk kao klub jest filozofija.''

Objasnio je i što za njega znači igrač poput Marka Livaje kojeg je u litavskim medijima označio kao najboljeg kojeg je vodio u karijeri.

''Znate, kad sam bio dijete, svi smo mi kao djeca imali neke nogometne uzore. Ne mogu reći da sam ih imao mnogo, imao sam dva ili tri. Jedan je bio Litvanac, a jedan od mojih najvećih nogometnih uzora u povijesti bio je Marco van Basten. Pa kad sam bio dijete, imao sam Marca van Bastena, a sada kao trener imam Marka Livaju. Ako usporedite ta dva napadača, mislim da obojica čine ultimativne potpune igrače koji mogu napraviti razliku, zabijati golove'', rekao je Dambrauskas.

''Kada gledate Marka Livaju dok igra, ne vidite samo jednog igrača. Vidite Marka Livaju kao napadača i vidite Marka Livaju kao ličnost. Za mene, za Hajduk, za Split i za Dalmaciju to je dobar poklon jer imate dva igrača u jednom budući da imate osobnost i igrača. On radi razliku, vidi situacije puno prije nego što se dogode, može učiniti da se te stvari dogode puno prije nego što se dogode. Mislim da smo veoma privilegirani što možemo raditi s igračem kao što je on i mislim da ovo putovanje – Marko i Hajduk – tek počinje jer ono radi čega smo svi ovdje nije samo da igramo i treniramo, ovdje smo da pobjeđujemo. Ako Marko može pobjeđivati s Hajdukom, mislim da će to biti veoma posebno i za njega i za Hajduk. ''

Navijači Hajduka mogu postati članovi na sljedećem linku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider