Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pohvalio bjelicu

Oreščanin najavio derbi na Poljudu: ''Očekujem europski Dinamo, ovo im je idealna utakmica''

Hajduk dočekuje Dinamo na Poljudu u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedine dvije neporažene momčadi ovog proljeća, Hajduk i Dinamo, sastaju se u srijedu od 19 sati na Poljudu u sklopu 27. kola HNL-a.

Trener Hajduka Siniša Oreščanin, koji je u posljednje četiri utakmice upisao četiri pobjede, najavio je derbi na press-konferenciji. Kaže kako ga ne smeta što se kolo igralo još prije par dana.

''Očekujem europski Dinamo, ovo im je idealna utakmica da trener zadrži kontrolu nad igračima. Čeka ih polufinale Kupa, mislim da mu je ovo idealna utakmica za to'', prenosi Oreščaninove riječi Dalmatinski portal.

Hajduk osim Vučura nema problema s izostancima. Trebao bi na Poljud istrčati najjači mogući sastav ovog proljeća. Dinamo je pak u prvenstvu i Europi pokazao koliko je jak ove sezone.

''Dinamo ove godine je jako izbalansiran, stabilan, približio se europskim mjerilima, to je pokazao u Europi. To je najveća zasluga trenera Bjelice, ima potpunu kontrolu nad svlačionicom što prijašnjih godina nije bilo slučaj'', rekao je Oreščanin, a na pitanja novinara da to pojasni je kazao:

''Imam neka svoja iskustva iz Dinama, znate što sam želio reći.''

''Nitko na Poljudu nije favorit''

O igri svoje momčadi kaže:

''Želio bi naglasiti da smo i dalje fokusirani samo na sebe. Nitko na Poljudu nije favorit, vjerujem u svoj proces rada i svoju momčad. Život teče dalje i nakon sutrašnje utakmice. Uvijek govorimo da nam je najvažnija sljedeća utakmica. Već sam jučer rekao igračima da nam je sutrašnja utakmica najbolji test za dalje, da vidimo gdje smo.''

Hajduk se pobjedom kod Istre izjednačio po bodovima s Osijekom na trećem mjestu. Razmišlja li i o daljnjem usponu na ljestvici?

''I dalje pokušavamo biti na zemlji. Jučer smo imali razgovor u svlačionici o tome. Moramo i dalje biti ponizni, oprezni, jer ova situacija nosi zamke, da se ne upadne u euforiju. Čeka nas još deset utakmica, Dinamo je prva u tom nizu.''

Splitski mediji javljaju kako su dva skauta Barcelone najavili dolazak ponajviše zbog mladog Domagoja Bradarića. Postoji bojazan da mladić ne izgori u svoj toj euforiji oko mogućeg velikog transfera u neki od europskih klubova.

''Jučer smo imali momčadski razgovor, vjerojatno ćemo danas imati pojedinačne.''

Kakvog Hajduka možemo očekivati?

''Fokusirani smo na sebe i naš način igre. Znamo da je specifična utakmica, ali gledamo na to kao izazov.''

''Trebala bi biti ok utakmica, bliža europskim okvirima. To je moja želja što se tiče nas, a i Dinamo je pokazao da je uhvatio srednju klasu europskog nogometa. Nadam se da će gledatelji moći uživati'', rekao je Oreščanin i potvrdio da će Caktaš pucati penal ako ga bude.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider