Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tvrda utakmica

Dinamo slavio u žestokom derbiju na Poljudu: Caktaš "pocrvenio", Gavranović presudio

Dinamo je u najvećem derbiju hrvatskog nogometa pobijedio Hajduk na Poljudu.

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na Poljudu pobijedio Hajduk s 1:0, a gol odluke zabio je Mario Gavranović u 26. minuti.

Vratar Hajduka Posavec nije dobro reagirao na slobodan udarac s više od 30 metara kojega je izveo Oršić, on je kratko odbio loptu na koju je najbrže reagirao Gavranović i proslijedio ju u mrežu.

Utakmicu je obilježila poprilično gruba igra, a crveni karton dobio je Mijo Caktaš zbog udaranja Ivana Šunjića u 77. minuti. Šunjić je povlačio Caktaša za dres, a kako sudac Batinić nije odmah označio prekršaj, Caktaš je reagirao i otvorenim dlanom udario suparnika u lice.

Hajduk je bio aktivnija momčad većim tijekom susreta, no nije uspio stvoriti niti jednu priliku za pogodak iz igre, najveće prijetnje stvorio je nakon prekida, ali njegovi igrači niti jednom nisu bili precizni. S druge strane, Dinamo se orijentirao na protunapade iz kojih je stvorio nekoliko lijepih prilika, no jedini gol postigao je nakon kiksa Posavca.

Splitski sastav opravdano se može tužiti i na suca koji u dva navrata nije pokazao na bijelu točku u njegovu korist. Na samom početku utakmice Šunjić je startao na Tudora, no Batinić je ostao nijem dok je u zamoj završnici dvoboja Šunjić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a osječki sudac je opet ostao nijem.

Utakmica je odigrana pred 26.500 gledatelja na Poljudu.

Vodeći Dinamo sada ima 67 bodova, 17 više od druge Rijeke, dok je Hajduk peti s 43 boda, jednim manje od četvrte Lokomotive, a tri manje od trećeg Osijeka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider