Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ajme - radije ne!

Trener Bayerna iznio kontroverznu ideju: Ovo bi zauvijek promijenilo nogomet kakav poznajemo!

Bayern je očitao lekciju Barceloni u prvom kolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je odličan posao radio prvi u Hoffenheimu, a zatim i u RB Leipzigu, ovog ljeta je Julian Nagelsmann priliku dobio i u najvećoj mogućoj pozornici u Njemačkoj.

Mladi stručnjak, koji ima samo 34 godine, postao je trener Bayerna, a njegov bivši klub RB Leipzig dobio je odštetu od 25 milijuna eura, što je rekordni iznos koji je jedan klub platio za nekog trenera u povijesti nogometa.

Krenuo je Nagelsmann u skladu s očekivanjima, Bayern igra vrlo dobro i niže pobjede, a jedini kiks mu je remi na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach u prvom kolu Bundeslige.

Osim što je najveći trenerski talent u Njemačkoj, a vjerojatno i u cijelom svijetu, Nagelsmann je i veliki poklonik video-tehnologije. U skladu s tim iznio je jednu ideju koja je, najblaže rečeno, kontroverzna.

Može li ovo proći?

Razgovarajući o tome što treba napraviti kako bi nogomet učinili još atraktivnijim, Nagelsmann je dao usporedbu s - američkim nogometom (NFL).

"Američki nogomet je puno tehnološki napredniji od nogometa. Tamo quarterback ima slušalicu i može čuti upute svog trenera. To je nešto što nam je apsolutno potrebno", naglasio je Nagelsmann.

Još je prisnažio:

"Nogomet se mora prestati skrivati iza tradicije i mora se revolucionirati."

Što mislite o ovoj ideji?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider