Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''bez incidenata''

Transparent ''Nikad ne zaboravite Vukovar'' izbačen sa stadiona u Belfastu

Na prijateljskoj utakmici u Belfastu ipak je bilo hrvatskih navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon važne pobjede protiv Islanda oslabljena je hrvatska reprezentacija na sjajan način završila godinu slavljem kod Sjeverne Irske.

Hrvatska će po rasporedu kvalifikacija sljedeću utakmicu igrati 24. ožujka protiv Ukrajine. Igrat će se pred navijačima iako su se u HNS-u bojali kako bi opet moglo biti kazne FIFA-e ukoliko neki novi incident napravi netko do hrvatskih navijača, ovaj put u Belfastu.

Zato je HNS i zabranio to gostovanje za navijače Vatrenih u suradnji s domaćinom. No, manjih grupica ipak je bilo na stadion Windsor Park. Britanski Independent u svom izvještaju s utakmice piše kako se u jednom trenutku pojavio transparent ''Nikad ne zaboravite Vukovar'', ali su ga redari brzo uklonili i neke hrvatske navijače izveli sa stadiona.

''Transparent se odnosi na masakr koji se dogodio u ratu za hrvatsku neovisnost 1991., a srećom nije bilo incidenata na tribinama'', piše Independent.

Na društvenim mrežama mogu se pronaći dojmovi dijela navijača koji su ipak prisustvovali utakmici. Kažu kako su tamošnji organi reda bili spremni za nepozvane goste te su ih sve popisali i fotografirali.

Nisu svi potjerani sa stadiona, no neki su sami otišli kad su vidjeli da je zabranjen transparent o Vukovaru koji se tretirao kao politička poruka, a poznato je da UEFA brani takve stvari iako je sve na organizatoru i odluci delegata. Tako se na utakmici Grčka – BiH nije tretirala sramotna i morbidna poruka domaćih navijača ''Nož, žica, Srebrenica''.

Zanimljivo, utakmicu je sudio Mark Clattenburg, najbolji engleski sudac koji je sudio i utakmicu Hrvatske i Češke na Euru koja je nakratko prekinuta zbog huliganskog čina bacanja baklji, a zbog koje je HNS kažnjen oštro ali ''samo'' novčano.

Podsjetimo, FIFA je HNS kaznila s dvije utakmice pred praznim tribinama nakon sramotnih skandiranja na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske. Na Maksimiru se protiv Ukrajine baklje još nekako mogu zabraniti, ali neka skandiranja koja su mnogima u Hrvatskoj za razliku od baklji sasvim prihvatljiva, mogla bi biti puno opasnija za HNS.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider