Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
salah najveći dobitnik

Sramotne cijene Hrvata na nogometnom tržištu: Modrić ni u Top 100 najvrjednijih na svijetu!?

Ne ulazimo u kriterije uglednog i pouzdanog nogometnog portala Transfermarkt, ali vidjeti da igrač Borussije Dortmund Christian Pulisic vrijedi više od Luke Modrića je komično.

Salah mnogo vrjedniji od Ronalda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometna klupska sezona je iza nas, a ispred nas je Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Najbolji igrači klubova razbježali su se po cijelom svijetu i priključili se reprezentativnim vrstama i uskoro će svojim nastupima u Rusiji ponovno oduševljavati nogometne fanove.

Salah najveći dobitnik, Ronaldo na pragu ispadanja iz Top 10

Bila je uspješna klupska sezona za brojne igrača, za brojna nova mlada imena. Na to osim pogodaka, asistencija i konačnog plasmana kluba na kraju sezone ukazuje i promjena u njihovoj vrijednosti, u odnosu na 1. siječanj 2017. godine. U toj kategoriji najuspješniji je bio egipatski heroj Liverpoola Mohamed Salah, koji je zabilježio rast u cijeni od 110 milijuna funti, odnosno 455,6 posto! Trenutna vrijednost Salaha na tržištu, prema britanskom Transfermarktu, iznosi 135 milijuna funti.

Nakon njega na ljestvici igrača čija je cijena najviše skočila nalazi se Kylian Mbappe, napadač PSG-a koji danas vrijedi 108 milijuna funti, odnosno 104 milijuna više nego na početku 2017. godine. Gledajući u postocima, Mbappe je najveći dobitnik s porastom cijene od 2900 posto!

Na treće mjesto smjestio se napadač Tottenhama Harry Kane, čija je cijena porasla za 99 milijuna funti te sada iznosi 135 milijuna, baš kao i Salahova. Istu vrijednost na tržištu ima i Kevin De Bruyne, veznjak Manchester Cityja, koji je vrijedniji za 81 milijun funti u odnosu na početak 2017.

Neymar se smjestio na peto mjesto ljestvice, nakon što je njegova vrijednost porasla za 72 milijuna eura i sada iznosi 162 milijuna. Neymar je ujedno i najskuplji nogometaš svijeta zajedno s Lionelom Messijem. Iza njih dvojice smjestili su se spomenuti Kane, De Bruyne i Salah, a tek na sedmom mjestu nalazi se Cristiano Ronaldo s vrijednosti od 108 milijuna funti!

Modrić osvojio SVE, no vrijedi manje od Pulisica?!

Top 10 zatvaraju Eden Hazard (99 milijuna funti), Antoine Griezmann i Paulo Dybala koji vrijede 90 milijuna. Trenutno najskuplji Hrvat je Ivan Rakitić, koji vrijedi 45 milijuna funti i on je jedino jedini Hrvat u Top 100 najskupljih igrača svijeta!

Zvuči nevjerojatno, pogotovo nakon što je osvojio još jednom Ligu prvaka i bio uvršten u najbolju momčad natjecanja, ali Luka Modrić izgubio je na cijeni od siječnja 2017. godine. Njegova vrijednost pala je za devet milijuna funti te sada iznosi 36 milijuna.

Vrjedniji je od našeg Luke recimo Amerikanac hrvatskih korijena Christian Pulisic, čija se vrijednost procjenjuje na 40,5 milijuna funti. 

Istu vrijednost kao Modrić ima i Ivan Perišić, jedan od najopasnijih krilnih igrača svijeta u ovome trenutku. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider