Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STOPER DINAMA NAJSKUPLJI

Transfermarkt ažurirao vrijednost HNL-ovih igrača: Osijek upola jeftiniji nego jesenas, veliko iznenađenje na četvrtom mjestu

Dinamo je i dalje najvrjednija momčad lige, vrijedi čak i više nego Hajduk i Rijeka zajedno.

Ramon Mierez protiv Lokomotive (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Prvi put nakon studenog prošle godine ažurirane su vrijednosti nogometaša iz hrvatske nogometne lige na Transfermarktu, najažurnijoj i najpopularnijoj web-stranici koja se time bavi.

Najvrjednija momčad lige i dalje je Dinamo, u zbroju 98,05 milijuna eura, što je nešto manje nego jesenas, ali ne zaboravimo da je tada Mislav Oršić još uvijek bio član prvaka Hrvatske.

Šutalo na prvom mjestu

Najvrjedniji je igrač Dinama, a ujedno i lige, Josip Šutalo, procijenjen na 18 milijuna eura, dok je iza njega Martin Baturina, s cijenom od 15 milijuna eura. Dominik Livaković i Luka Ivanušec vrijede po 12, dok onda slijedi podosta velika rupa, sve do Brune Petkovića, koji je procijenjen na pet milijuna eura.

Hajduk je drugi i vrijedi gotovo 50 milijuna eura, što je tri milijuna više nego jesenas. Najveći broj stoji kraj Marka Livaje, odnosno osam milijuna, dok Luka Vušković košta šest, a Filip Krovinović četiri i pol milijuna eura. Dobro stoje i ovosezonska pojačanja, Chidozie Awaziem je na 3,5, a Yassine Benrahou na tri milijuna, koliko vrijedi i dragulj Rokas Pukstas.

Vrijednost Rijeke porasla je na 26,88 milijuna, a predvodi ih Matija Frigan s 3,5. Veldin Hodža košta tri milijuna, a Nediljko Labrović 2,8 milijuna.

Sedma Lokomotiva skuplja od trećeplasiranog Osijeka

Iznenađenje je na četvrtom mjestu, s obzirom na to da se tamo nalazi Lokomotiva, čiji igrači vrijede 19,90 milijuna. Najskuplji je eksponat u njihovu izlogu Lukas Kačavenda, procijenjen na 4,5 milijuna eura. Sandro Kulenović vrijedi dva milijuna, Luka Stojković 1,5, Mateo Marić 1,3, a na milijun eura procijenjeni su Ivan Miličević i Vladan Bubanja.

Osijek je tek peti s čak upola manjom vrijednošću nego jesenas. Bili su na 35 milijuna, a ova momčad sad je procijenjena na 18. Najveća brojka stoji kraj Mihaela Žapera, odnosno tri milijuna. Ramon Mierez procijenjen je na 2,5, a Adrian Leon Barišić dva milijuna. Mijo Caktaš vrijedi 1,8, a Darko Nejašmić 1,6 milijuna.

Gorica ukupno vrijedi 13,75 milijuna, Varaždin 11,8, a Istra 1961 10,25. Slaven Belupo procijenjen je na 7,35, a Šibenik na samo 6,70, no ispadanjem u drugu ligu to će dodatno pasti.

Naravno, vrijedi spomenuti i kako su ovdje još uvijek klubovima pribrojeni igrači na posudbama, no njihovim vraćanjem u klubove ne bi se puno toga promijenilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider