Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznati detalji

Burnley utjehu za Mislava Oršića pronašao u Wolfsburgu i prošao puno skuplje nego u Dinamu

Napadač Wout Weghorst novi je napadač Burnleyja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski premierligaš Burnley, koji se bori za opstanak, uspio je dovesti iz Wolfsburga nizozemskog napadača Wouta Weghorsta (29), a procjenjuje se da je transfer vrijedan 14,5 milijuna eura, objavili su britanski mediji.

Weghorst bi trebao biti zamjena za Chrisa Wooda, koji je prešao u Newcastle, a potpisao je ugovor na tri i pol godine. Burnley je praktički sve bio dogovorio s Dinamom za Mislava Oršića i trebao ga je platiti 8.000.000 eura, ali Mamić je želio cijeli iznos odmah.

Karijeru je započeo u drugoligašu Emmenu, a 2014. počeo je njegov prvoligaški put u Nizozemskoj kada je došao u Heracles Almelo. Nakon dvije sezone preselio je u AZ Alkmaar i tamo je njegova golgeterska karijera krenula uzlaznim putem, zabio je 45 golova u 86 utakmica.

Godine 2018. dolazi u Wolfsburg gdje je nastavio tresti mreže. Za njemačkog prvoligaša je postigao 70 pogodaka u 144 utakmice.

gol expired Ništa od Premier lige: Mislav Oršić ostaje u Dinamu! divider

Njegov dolazak trebao bi pomoći Burnleyju da se makne sa zadnjeg mjesta i očuva prvoligaški status. Norwich, koji je prvi iznad zone ispadanja, ima četiri boda više, ali i četiri utakmice više od Burnleyja.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider