Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već se predstavio

Tko je novi igrač Rijeke? Bio je jedan od najvećih talenata u Europi, iz Newcastlea je otišao zbog teške ozljede, ali Kek ga je vratio u život

Novi napadač Rijeke sa samo 15 debitirao je za Domžale, s 19 za reprezentaciju, ali ozljede su zaustavile njegov razvoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenski nogometni reprezentativac, 28-godišnji napadač Haris Vučkić, u petak je postao novim igračem Rijeke, u koju je stigao na posudbu iz Reala Zaragoze do kraja ove sezone.

Vučkić je u Rijeku stigao u četvrtak poslijepodne, pogledao uvjerljivu pobjedu novih suigrača (4-1) u uzvratu protiv škotskog Hiberniana, a u petak je nakon liječničkog pregleda potpisao ugovor.

Igrao svuda po Otoku

"Prvi dojmovi su super. Utakmica je bila odlična, Rijeka je prošla dalje. Super igra, super pogoci i super atmosfera", prokomentirao je Vučkić ono što je vidio u dvoboju sa Škotima.

Ovaj je 186 cm visoki napadač, koji preferira ulogu polušpice, bio je jedan od najvećih talenata slovenskog nogometa, debitirao je sa samo 15 za Domžale, s 19 za reprezentaciju, ali napredak su mu usporile teške ozljede.

gol expired Matjaž Kek u društvu novog pojačanja gledao pobjedu Rijeke: Stasiti napadač danas potpisuje ugovor divider

Unatoč tome natukao je sjajan životopis, naveći dio karijere proveo je u Velikoj Britaniji, gdje je igrao za engleske klubove u raznim ligama (Newcastle United, Wigan Athletic, Rotherham United, Bradford City), a jednu je polusezonu proveo i u škotskom Rangersu.

Tri je sezone nastupao za nizozemski Twente, a od kolovoza prošle godine je pod ugovorom sa španjolskim drugoligašem Real Zaragozom, gdje nije dobio pravi prilku.

Kek ga vratio u život

"Kada je stigla ponuda Rijeke sve sam izvagao, bilo je tu jako puno pozitivnih stvari. Dobar klub, odlična organizacija, jako dobra liga. Sve što sam vidio u Rijeci je odlično", rekao je Vučkić u razgovoru za službeni internetski portal HNK Rijeke.

gol expired Dominatna predstava Rijeke za prolaz u play-off: Nakon crvenog kartona razbili Škote, sad ih čekaju Grci divider

Vučkić je ostvario deset nastupa u slovenskoj reprezentaciji za koju je postigao pet pogodaka, a našao se na popisu bivšeg trenera Rijeke Matjaža Keka i za sljedeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, među kojima je i dvoboj protiv Hrvatske na splitskom Poljudu, 7. rujna.

Upravo ga je Kek vratio u život na nacionalnoj razini pozvavši ga u reprezentaciju poslije teških ozljeda križnih ligamenata i koljena, a ovaj mu je to vratio postavši najbolji strijelac Slovenije u poršloj Ligi nacija. U tom natjecanju zabio je četiri od svojih pet golova za nacionalnu momčad u 10 nastupa, uključujući hat-trick Moldaviji.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider