Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je spremno

Matjaž Kek u društvu novog pojačanja gledao pobjedu Rijeke: Stasiti napadač danas potpisuje ugovor

U 3. pretkolu Konferencijske lige Rijeka je svladala Hibernian s ukupnih 5:2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnom susretu 3. pretkola Konferencijske lige Rijeka je svladala Hibernian s visokih 4:1 i tako izborila prolaz u play-off protiv grčkog PAOK-a.

Sjajnu predstavu riječke momčadi pratilo je nešto više od četiri tisuće gledatelja, a na zapadnoj tribini Rujevice bila su dva posebna gosta iz Slovenije.

Matjaž Kek, bivši trener Rijeke i sadašnji izbornik Slovenije te Haris Vučkić, već ranije najavljivano pojačanje iz španjolske Real Zaragoze. Stasiti napadač danas bi trebao proći liječnički pregled i potpisati ugovor s riječkim sastavom. 

Radi se o 28-godišnjem slovenskom reprezentativcu koji je skoro cijelu karijeru proveo na Otoku. Davne 2009. godine potpisao je za engleski Newcastle United koji ga je većinom slao na posudbe.

gol expired Ne odustaje ni u 38. godini: Ikona Prve HNL potpisala za navijački Varteks divider

Branio je tako boje Cardiffa, Glasgow Rangersa, Wigana i Bradforda, a onda je u ljeto 2017. godine konačno napustio Englesku i pojačao redove nizozemskog Twentea.

Za nizozemski sastav ukupno je upisao 48 nastupa i 16 pogodaka, a prošlo ljeto preselio je u Španjolsku, točnije u Real Zaragozu. Ukupno je odigrao 19 utakmica, ali nije uspio postići niti jedan pogodak u drugom razredu španjolskog nogometa.

U dresu slovenske nogometne reprezentacije ukupno je upisao deset nastupa i pet pogodaka, a posljednji nastup upisao je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Cipra.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider