Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Koštat će puno

Real traži dugoročnu zamjenu za Benzemu: Modriću stiže 15 godina mlađi Srbin?

Karim Benzema zagazio je u 36. godinu života i Real Madrid traži zamjenu za fenomenalnog Francuza.

Dušan Vlahović (Foto: Afp)

Real Madrid polako se priprema za život bez Karima Benzeme u vrhu napada.

Fenomenalni Francuz u ljeto 2009. stigao je u Kraljevski klub i otad je u svim natjecanjima upisao 627 nastupa te postigao 337 golova (ima i 163 asistencije).

Pored svih brojnih trofeja, Benzema je i aktualni osvajač Zlatne lopte, ali kao i svim drugim nogometašima, i njemu vrijeme ide. U prosincu je zagazio u 36. godinu života i Kraljevski klub već razmišlja o dugoročnoj zamjeni.

Kako javlja ESPN, glavne su im mete Dušan Vlahović i Richarlison, a srpski reprezentativac ipak im je prvi pick.

"On tek treba dosegnuti razinu koja se od njega očekuje u Juventusu", pišu Amerikanci.

Vlahović je briljirao u Fiorentini, ali prelaskom u redove Stare dame nije se dogodilo da dominira u Serie A onako kako je to radio u dresu Viole. Ipak, s obzirom na to da je 2000. godište, još uvijek ga doživljavaju kao veliku perspektivu i igrača koji će kad-tad eksplodirati i biti spreman za igranje na najvišoj razini.

U tom smjeru razmišljaju i Florentino Perez i suradnici, koji bi ga voljeli dovesti na Santiago Bernabeu. Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 80 milijuna eura, ali budući da je Juventus u financijskim problemima, u Realu računaju da pregovori ne bi trebali biti odveć teški.

Što se Richarlisona tiče, on je proteklo ljeto ostvario lukrativni transfer iz Evertona u Tottenham, ali ima sličan sindrom kao Vlahović - u dresu Spursa ne pruža ni približno kao u svom prethodnom klubu. No, kao i Vlahović, još uvijek je dovoljno mlad da ga najveći klubovi ne bi zaobilazili u svojim kombinacijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider