Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZNAČAJNO POJAČANJE

Osijek pred dovođenjem desetke najvećeg švicarskog kluba i bivšeg mladog reprezentativca

Vrlo zanimljvo i potencijalno veliko pojačanje trebalo bi sletjeti u Osijek. To je donedavni nogometaš švicarskog Grasshoppersa, Petar Pušić.

Petar Pušić (Foto: Guliver Images)

Nakon što su dosadašnjim pojačanjima doveli u red svoju obranu, u Osijeku su krenuli rješavati probleme u ofenzivnijem dijelu momčadi. Tamo se čini da će uskoro sletjeti jedno vrlo zanimljivo ime.

Riječ je o 24-godišnjem bivšem mladom reprezentativcu Švicarske, Petru Pušiću. On bi u Bijelo-plave došao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor s klubom gdje je uglavnom bio standardan prvotimac, a posebno je dobra posljednja sezona iza njega. U 35 ligaških nastupa upisao je pet pogodaka i šest asistencija, iako je klub završio na za njih razočaravajućem sedmom mjestu u prvenstvu.

Sutra predstavljanje ovog pojačanja?

Prema dostupnim informacijama, on je glavne stavke svog ugovora s klubom dogovorio te bi već sutra trebao biti predstavljen. 

Riječ je o nogometašu koji je svojevremeno upisao i 16 nastupa za mladu reprezentaciju Švicarske, a vrijedi navesti kako također posjeduje hrvatsko državljanstvo. Zbog toga je svojevremeno neuspješno pokušano njegovo dovođenje pod naš reprezentativni stijeg.

Sposoban je pokriti praktično sve pozicije unutar veznog reda, no najbolje se snalazi u sredini te na desnoj strani. 

Ukupno je Pušić za povijesno najuspješniji švicarski klub upisao 181 nastup, podijeljeno između prvog i drugog ranga švicarskog nogometa, upisavši 23 pogotka i 28 asistencija.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider