Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POLIVALENTNI VEZNJAK

Osijek službeno predstavio dosad najveće ovosezonsko pojačanje

Petar Pušić novi je igrač NK Osijeka u koji dolazi iz najvećeg švicarskog kluba, Grasshoppersa.

Opus Arena (Foto: Ivan Perić/Cropix)

Dočekali su navijači Osijeka jedno značajno pojačanje u ofenzivnom dijelu momčadi. Nakon tri stranca dovedena u obrambene redove, a uskoro bi tamo trebao sletjeti i četvrti, vezni red pojačan je Hrvatom. Ali, Hrvatom koji je ipak puno bliže svojoj primarnoj domovini, Švicarskoj.

Kristijan Lovrić Osijek slavio u generalci, Lovrić se probudio točno pred početak prvenstva divider

U pitanju je Petar Pušić, 24-godišnji dosadašnji igrač Grasshoppersa, najvećeg švicarskog kluba, u kojem je stasao i započeo profesionalnu karijeru te odigrao ukupno 181 službenu utakmicu.

Bivši mladi reprezentativac Švicarske

16 utakmica odigrao je svojevremeno i za mladu reprezentaciju Švicarske, nakon što je unatoč kontaktima iz HNS-a odlučio nastupati za nju.

U Osijek dolazi kao slobodan igrač, a trebao bi zauzeti poziciju u veznom redu ili na desnom krilu, budući da se na obje jako dobro snalazi.

"Poziv iz Osijeka nije me mogao ostaviti ravnodušnim, ipak je ovo jedan od najboljih hrvatskih klubova. Rado sam ga prihvatio kao svoj novi izazov, a sada, kada sam ovdje, gledam i ovaj prekrasni stadion i veseli me što ću igrati na njemu. Tu sam da se pokažem i pružim sve sebe na terenu, tako da jedva čekam pridružiti se novim suigračima.

Osijek ga htio ranije dovesti

Čim sam doznao da je Osijek ozbiljna opcija, sve sam počeo intenzivno pratiti i na internetu, ne samo što se tiče momčad i rezultata, nego i svega ostaloga. Kada sam još i popričao s trenerom i sportskim direktorom, postao sam uvjeren da je to pravi izbor za mene i evo me u Slavoniji.

Ne bih dolazio na slijepo, puno me je stvari zanimalo uoči dolaska i uvjeren sam da ćemo biti jaki i konkurentni u novoj sezoni. I ta atmosfera novog stadiona će sigurno biti prava, moramo to na pravi način iskoristiti., rekao je Pušić nakon potpisa za Osijek.

Sportski direktor Ivica Kulešević otkriva da je Pušić već bio želja Osječana:

"Petra poznajem jako dugo kao igrača, još iz mlađih reprezentacija Švicarske. Bio sam uključen u taj proces kada ga je HNS pokušao pridobiti za naše nacionalne selekcije, no bio je u posebnom programu za talente i to nije nikako moglo proći.

Josip Šutalo i Martin Baturina Četverostruki prvak Europe stigao na pregovore u Zagreb: Dinamo traži visoku odštetu divider

Također, kao klub smo ga nastojali dovesti prije tri, četiri godine u Osijek, međutim, bila je to naprosto nemoguća misija. Tragali smo za igračem upravo tog profila, hitar je, brz, motoričan, tehnički baš profinjeni ljevak i općenito igrač koji je u stanju podići momčad na jednu novu razinu, uz to i odličan dečko.

Iskoristili smo priliku da mu je istekao ugovor i odmah reagirali jer još prošle godine cijena mu je bila iznad milijun eura. Želim mu puno sreće i da u našim redovima pokaže sve svoje kvalitete".

Očekuje se kako bi možda već sutra ili prekosutra trebao biti predstavljen i armenski stoper Styopa Mkrtchyan, koji se danas putem Instagrama službeno oprostio sa svojim dosadašnjim suigračima. Čini se da je papirologija oko njegovog transfera napokon rješena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider