Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BESKOMPROMISNI BORAC

Barcelona iznenadila transferom: Dovode veterana koji je najbolje godine odradio u Premier ligi

Pojačanje u vezni red Barcelone stiže iz Girone, a u pitanju je 31-godišnji Oriol Romeu.

Oriol Romeu i Mateo Kovačić (Foto: Afp)

Poznato je kako je Barceloni potrebno nekoliko pojačanja da bi mogli uspješno igrati unutar dva glavna natjecanja, domaćeg prvenstva i Lige prvaka.

No, ove sezone odabrali su kako neće za svakog igrača ulaziti u veliki trošak. Tako je već iz Athletica besplatno doveden iskusni Inigo Martinez, a sad je dogovoren dolazak još jednog veterana.

Dijete kluba vraća se kao veteran

Na posudbu iz Girone stiže 31-godišnji Oriol Romeu, beskompromisni borac koji je inače dijete ovog kluba, ali je za prvi sastav Barcelone upisao tek dva nastupa i to još kao 19-godišnjak. 

Godinu dana kasnije prodan je u Chelsea, koji ga je posuđivao u Valenciju i Stuttgart, da bi 2015. godine došao u Southampton

U Southamptonu je postao legenda

Među Svecima je postao ikona kluba i svojevrsni kapetan bez trake, odnosno glavni čovjek u svlačionici.

Klub je napustio u ljeto prošle godine, što se pokazalo kao veliki gubitak. Vjeruje da je on držao momčad pod kontrolom te da su njihovim odlaskom nenadoknadivo izgubili nešto što ih je na kraju koštalo ispadanja iz lige.

Romeu je prešao u Gironu, gdje je odigrao fenomenalnu sezonu, kao uostalom i cijeli klub, koji je zauzeo deseto mjesto u povratničkoj prvoligaškoj sezoni, čime su izjednačili najbolji ligaški rezultat u povijesti kluba.

Barcelona bi, prema dostupnim informacijama, za ovaj posao trebala platiti 5 milijuna eura te poslati mladog Pabla Torrea na posudbu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider