Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Popis pojačanja

Novi milijarderi svjetskog nogometa kreću u veliki šoping u - Italiju: Na meti i Marcelo Brozović!

Već ove zime Newcastle će imati na raspolaganju 200 milijuna eura, a to je tek prvi prijelazni rok od dolaska novih vlasnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zimskom prijelaznom roku veliku tržišnu ofenzivu donijet će Newcastle, klub koji odnedavno ima najbogatije vlasnike u svijetu nogometa.

Nakon što je nedavno investicijski fond iz Saudijske Arabije (Public Investment Fund ili skraćeno: PIF) postao većinski vlasnik Newcastlea, slijedom čega je za predsjednika instaliran Yasir Al-Rumayyan, čovjek od velikog povjerenja saudijskog prijestolonasljednika Muhammeda bin Salmana, očekuje se dovođenje pojačanja s kojima će klub zaploviti u neku bolju budućnost.

Trenutno se Svrake nalaze na razočaravajućem pretposljednjem mjestu Premierlige i još uvijek nisu osjetile slast pobjede u ovoj sezoni, pa je jasno da je primarni zadatak novih vlasnika stabilizirati momčad, pojačati se u zimskom prijelaznom roku i izbjeći ispadanje u Championship, što bi umnogome usporilo Newcastle na putu da postane jedan od najboljih klubova u Engleskoj i na kontinentalnoj sceni.

gol expired Nakon Newcastlea, saudijski milijarderi pripremaju novu akviziciju: Žele preuzeti talijanskog velikana za milijardu eura! divider

Pitanje trenera još uvijek nije riješeno, ali sigurno je kako Steve Bruce neće još dugo ostati za kormilom. Već se uvelike špekulira o njegovu nasljedniku, spominju se Antonio Conte, Steven Gerrad, Eddie Howe…

Tandem iz Juvea će skupo koštati...

Puno više imena, logično, procurilo je u javnost u vezi igračkih pojačanja, a engleski i talijanski mediji proteklih dana složni su u ocjeni kako bi Newcastle prvi veliki šoping mogao obaviti u Italiji. Pritom treba reći da Svrake ne bi morale potrošiti sumanute cifre.

Tuttosport, list sa sjedištem u Torinu koji je blizak Juventusu, javlja kako Newcastle želi u svoje redove dovesti Federica Chiesu i Matthijsa de Ligta. Izvrsni reprezentativci Italije i Nizozemske će koštati puno, u to nema sumnje, ali kad je riječ o preostaloj trojici igrača iz Serie A, onda Newcastle ne bi morao plaćati nikakvu odštetu budući da dvojici od njih na ljeto istječu ugovori sa sadašnjim klubovima.

...ali Brozović i Kessie će biti besplatni

Jedan od njih je i hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji još uvijek nije uspio postići dogovor o produljenju s Interom. Zapelo je na povišici tj. u nesrazmjeru između onog što Nerazzurri nude i što Brozović i njegov otac, koji ga zastupa, traže. 

U sličnom je statusu u Milanu Franck Kessie, reprezentativac Obale Bjelokosti. On također već u siječnju može potpisati za bilo koji klub i onda se na ljeto priključiti novim poslodavcima bez ikakve odštete.

Brozovićev suigrač Stefan de Vrij ima ugovor s Interom do ljeta 2023., ali zasad nema naznaka o produljenju te bi mogao prema Otoku. Njega Transfermarkt procjenjuje na 50 milijuna eura, ali teško da će taj iznos itko, pa makar se radilo i o Newcastleu, platiti za igrača koji ove zime puni 30 godina. Izvjesnija je opcija da će Svrake ući u pregovore s Nerazzurrima i pokušati spustiti odštetni iznos na neku prihvatljiviju cifru.

Bilo kako bilo, jasno je da se Newcastle ne misli zaustaviti i da su sva ova imena tek uvod u ono što novi vlasnici žele – stvaranje momčadi konkuretne za naslov u Engleskoj i za osvajanje Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider