Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vremena ima, ali...

Događa li se preokret u najiščekivanijem transferu desetljeća? Mbappe razočaran Realovom ponudom

Kylian Mbappe i možebitni transfer u Real Madrid - to je sad postala višegodišnja saga.

Nasser Al-Khelaifi i Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Za razliku od mnogih drugih priča o bombastičnim transferima, koje se protegnu na jedan do dva prijelazna roka, saga oko Kyliana Mbappea i njegova možebitnog prelaska u Real Madrid traje već nekoliko godina.

Nije tajna da predsjednik Reala Florentino Perez želi dovesti francuskog reprezentativca. Uostalom, i javno je govorio o tome da bi htio da upravo Mbappe bude novi vođa Realove navale na duži rok (ono što je gotovo cijelo desetljeće, prije odlaska u Juventus, bio Cristiano Ronaldo).

Mbappe u šahu drži i PSG i Real Madrid

Veliku ofenzivu prema Mbappeovu taboru sproveo je Real tijekom proljeća 2022. godine, svakodnevno smo bili bombardirani vijestima kako je to - to, ali umjesto odlaska u Madrid Francuz je izabrao ostanak u PSG-u. Potpisao je ugovor koji traje do 30. lipnja 2025., s tim da je ta posljednja godina uvjetna, odnosno Mbappe odlučuje o svemu. Konkretno, može aktivirati i tu godinu ugovora, a može i reći kako s 30. lipnja ove godine završava njihova suradnja te bez odštete otići kamo god želi.

Upravo je to scenarij koji priželjkuje Realov predsjednik Perez, međutim stvari se zasad ne odvijaju u željenom smjeru za Kraljevski klub.

Kako javlja Athletic, Mbappe i ljudi u njegovu okruženju razočarani su posljednjom Realovom ponudom, koja je niža negoli ona od prije dvije godine.

Nije precizirano o kojem se iznosi radi, ali zna se da Mbappe po važećem ugovoru s PSG-om godišnje zarađuje 60 milijuna eura, pa se može pretpostaviti da ne bi pristao na znatno smanjenje (ako bi uopće pristao na ikakvo) kod novog poslodavca.

Realu je to previše, davanje tolike godišnje plaće Mbappeu vjerojatno bi poremetilo harmoniju u svlačionici, stoga ga i pokušavaju privoliti da smanji svoje apetite.

U konačnici, nije isključeno ni to da dođe do velikog preokreta i da se od "sigurnog odlaska u Real" dogodi to da Mbappe pristane potpisati novi ugovor s Parižanima. Čelni čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi na nedavnom UEFA-inu Kongresu u Parizu nagovijestio je da će se "više informacija o Mbappeu znati uskoro".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider