Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potvrdio klub

Rijeka uoči derbija s Dinamom dovela napadača iz Austrije Beč i ljevaka iz Atalante

Rijeku su pojačali Marco Djuričin i Gabriel Lunetta.

Marco Djuričin i Gabriel Lunetta (Foto: HNK Rijeka/Instagram)

Rijeka se samo dva dana uoči utakmice s Dinamom u 8. kolu Supersport HNL-a pojačala s dva nova imena, stigli su lijevi bek/krilo Gabriel Lunetta iz Atalante, odnosno napadač Marco Djuričin iz Austrije Beč.

Gabriel Lunetta, nogometaš Atalante, u nastavku sezone nosit će dres Rijeke. Lunetta može igrati na poziciji lijevog krila i lijevog beka. Dvadesetšestogodišnji talijanski nogometaš prošao je školu nogometa u Atalanti, a proteklih godina proveo je na posudbama skupivši 62 nastupa u Serie B.

U Rijeku je, između ostalog, stigao na preporuku Antona Krešića koji je također nosio dres Atalante.

"Pričao sam nekoliko puta s Antonom. On mi je savjetovao da dođem, da su uvjeti idealni za ostvariti dobre rezultate, tako da me i on dodatno pogurao da donesem odluku o dolasku u Rijeku. Cilj mi je podignuti ekipu, dati sve od sebe, i naravno, odvesti Rijeku u Europu i iduće sezone", rekao je Lunetta.

Rijeka je pronašla i novog napadača. Riječ je o Marcu Djuričinu koji u Rijeku dolazi iz bečke Austrie. Proslavio se u rodnoj Austriji sa Sturm Grazom, postigavši 24 gola u 44 nastupa, prije nego što se 2015. pridružio Red Bull Salzburgu. Profesionalno je igrao u Austriji, Njemačkoj, Engleskoj, Mađarskoj i Švicarskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider